Belediye Şoförlerine Engellilerle İlgili Farkındalık Eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce verilen toplu taşıma hizmetinden yararlanan engelli vatandaşlar ile ilgili, şoförlere yönelik; bilinçi yaklaşım ve sağlıklı farkındalık konularında eğitim verildi.

Belediye Şoförlerine Engellilerle İlgili Farkındalık Eğitimi
Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi ile Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı koordinesinde Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi şoförleri ve idari personele “Engelli Bireylerle İlgili Sağlıklı Farkındalık ve Sağlıklı İletişim” konulu eğitim verildi.

Seminerde, toplu taşımadan yararlanan engelli bireylere ve dezavantajlı gruplara nasıl davranılması gerektiğine dair bilgi aktarıldı.

Yaklaşık 500 kişilik personelin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim, Adana Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya ile Engelli Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Avukat İlker Bahçeci tarafından verildi.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Serinevler Atletizm Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, şoför ve personelin dışında

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Yüreğir Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ekrem Ulu, Adana Büyükşehir Belediyesi Engelli Şube Müdürü Remziye Ebrahimsadr,Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeciliği Müdürü Abdullah Yavuz katıldı.

Kaynak: İHA