Elmadağ Belediyesi'nden Öğrencilere Uygulamalı Eğitim Desteği

Elmadağ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü arasında yapılan anlaşma kapsamında 40 öğrenci, belediyenin çeşitli birimlerinde sektör uygulamaları dersi görmeye başladı.

Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin belli bir konu üzerinde yazılmış kaynakları okuduğunu ancak bu bilgiyi nasıl uygulayacaklarını bilemeyeceğini kaydetti.

Projenin önemine dikkati çeken Şahin, "Her ne kadar bazı bölümler öğrencilerine pratik yapma imkanı verse de sınıf geçmek için edinilen bilgiler uygulanmadıklarından dolayı bir süre sonra unutulmaya mahkumdur. Üniversitede okurken yapılan uygulamalı mesleki eğitimler ise öğrencilere bilgiler hala tazeyken pratik yapma ve bu bilgileri uygulamaya geçirme imkanını sunar" diye konuştu.

Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Ünver ise öğrencilerin eğitimine destek veren belediye yetkililerine teşekkür ederek, "Uygulamalı meslek dersi ile, öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerinde edindikleri teorik bilgilerin pratik uygulamalarla iş hayatında nasıl yer aldığını gördükleri, çalışmalara aktif olarak katılarak bilgi ve becerilerini geliştirdikleri, mesleğe ilk adım attıkları önemli bir süreçtir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Belediye Toplantı Salonu'ndaki ilk ''Sektör Uygulamaları'' dersini Belediye Başkanı Gazi Şahin verdi.

Kaynak: AA