Jandarma, Ant Sekban'ı kaçıranları yakaladı

16 yaşındaki lise öğrencisi Ant Sekban’ı kaçıranlar Jandarma tarafından yakalandı.

Jandarma, Ant Sekban'ı kaçıranları yakaladı
Jandarma, Ant Sekban'ı kaçıranları yakaladı
Çekmeköy'de evinin yakınlarında kaybolduktan üç gün sonra bulunan 16 yaşındaki lise öğrencisi Ant Sekban'ı kaçıranlar Jandarma tarafından yakalandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ant Sekban'ın 29 Aralık 2014 gecesi bulunmasının ardından, Sekban'ı kaçıranların bulunması için çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, Sekban'ın kaçırıldığı ve 3 gün boyunca tutulduğu Pendik Yenişehir Mahallesi'nde bulunan daireyi tespit etti.

Sitenin yönetimi ve güvenlik şirketi ile görüşme yapan ekipler, site girişindeki güvenlik personelinin siteye giriş çıkış yapanları kaydettiği defteri inceledi.

Kayıt defterindeki 26-29. Aralık 2014 tarihleri arasındaki siteye giriş çıkış yapan bütün şahısların isim üzerinden sorgulamaları yapıldı. Yapılan sorgulamada N.C. isimli bir kişiye ulaşıldı. Buna takiben Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde yapılan incelemeler sonucu N.C. isimli şahsın Ant Sekban'ı kaçıran şüphelilerle ilişkisi olduğu belirlendi.

Ant Sekban ise jandarmaya verdiği ifadede, N.C.'nin kaçırıldığı dairede üç gün boyunca kendisiyle beraber kalan kişi olduğunu, S.A.'nın da kaçırıldığı gün arabayı kullanan kişi olduğunu anlattı.


Jandarma, Ant Sekban'ı kaçıranları yakaladı

Şüphelilerin bir an önce yakalanması için takibe başlayan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 6 Ocak 2015 günü kaçırılma olayında kullanılan aracın Sultanbeyli İlçesinde görülmesi üzerine şüpheli şahıs ifadesi alınmak üzere Jandarma Komutanlığına getirildi.

Alınan ifadeler ve yapılan görüşmeler sonucunda, şüpheli S.A. ve N.C.'nin teslim olması sağlanmış, yaptırılan teşhis sonucunda Ant Sekban, N.C. isimli şahsın kendisini kaçıran ve üç gün beraber kaldığı kişi olduğunu, S.A.'nın ise kaçırılma esnasında aracı kullanan kişi olduğunu söyledi.

Şüpheli N.C. ve S.A. avukat eşliğinde alınan ifadelerinde üzerlerine atılı olan suçlamayı kabul ettiklerini, şüpheli S.A. ifadesinde; olayın mağduru Ant Sekban isimli şahsın babası ile birkaç senedir devam eden alacak verecek davası nedeniyle yaptığını itiraf ettiği belirtildi.

Şüpheliler yasal işlemlerin yapılmasının ardından adli makamlarca tutuklanarak Maltepe Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. BEYAZ GAZETE