Disiplini Bahane Edip Sırra Kadem Bastılar

CHP’den ayrılan, ihraç edilen ve ihraç istemiyle disipline verilen milletvekillerinin, Meclis’e gelmemesi tepki çekti.

Disiplini Bahane Edip Sırra Kadem Bastılar
Disiplini Bahane Edip Sırra Kadem Bastılar
Özellikle son aylarda CHP Milletvekilleri Süheyl Batum ve Yüksek disipline sevk edilen Birgül Ayman Güler'in Genel Kurul çalışmalarına katılmamaları dikkat çekti.

Konu ile ilgili eleştirilerini dile getiren CHP Milletvekili Aytun Çıray, “Bu milletvekili arkadaşlarımız her şeyden önce kendilerine oy veren insanlara karşı sorumluluk sahibi olmalıdırlar” dedi.


Çıray: Ayıplıyorum ve Kınıyorum

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, tek kelimeyle bu tarz davranışları ayıplıyorum ve kınıyorum şeklinde tepkisini dile getirdi. Çıray, bu tarz davranışlar içinde bulunan devamsız milletvekillerinin, salt bu isimlerden ibaret olmadığının da altını çizerek şöyle konuştu:

Devamsızlar tek kelimeyle ayıp ediyor. Milletle alay eder gibi ayda yılda bir uğruyorlar, yazılı bir tişört giyip şov yapıyorlar. Sonra bu arkadaşları burada gören yok. Bu konuda basının da sorumluluk sahibi olması gerekir.

Çıray, devamsız milletvekillerinin hiçbir şekilde mazeretinin kabul görmemesi gerektiğini de belirterek 'Millete karşı, Meclis'e karşı ayıp ediliyor. Burada çalışanlar ve çalışmayanlar elbette aynı olmamalı. Bu isimler çok kolay Grup Başkanvekilleri ve yetkililerce tespit edilip kamuoyuna duyurulmalı' şeklinde konuştu.