Saray’da 'maddeye Değil Hayata Bağlan'Konferansı Gerçekleştirildi

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında 'Maddeye Değil Hayata Bağlan' konulu konferans düzenlendi.

Saray’da 'maddeye Değil Hayata Bağlan'Konferansı Gerçekleştirildi

Saray Kaymakamlığı ve Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş bilirliği ile düzenlenen konferansta gençleri uyuşturucudan uzak tutmanın ve uyuşturucu ile mücadelenin yolları anlatıldı. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İlçe Müftüsü Dr. Recai Çetres, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Akkoç ve Hilmi Çeper, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Konferansta uyuşturucu kullananların davranışları, uyuşturucuya nasıl başladıklarını ve uyuşturucu kullanan gençlerin neler yapabildiklerini anlatan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan polis memuru Seçkin Deniz, "Gençlerde bağımlılık oranı ülkemizde maalesef çok yüksek. Gençlerin bu illete başlamasında bir çok neden var. Bunlardan bazıları arkadaş ve sevgili isteği ile başlama, bir gruba dahil olma isteği ile başlama, özenerek başlama ve model alarak başlama şeklinde sıralanabilir. Uyuşturucu kullanan gençlerde kendine güven azalır, insani prensipler ve değerler yok olmaya başlar, bağışıklık sistemi zayıflar ve kolay hasta olur, burun akıntısı ve göz bebekleri büyür bunun gibi bir çok belirtiler ortaya çıkar" dedi

Polis memuru Seçkin Deniz'in ardından konuşan Tekirdağ Halk Sağlığı Doktoru Nurcihan Başkent, gençleri uyuşturucu batağından korumak için büyük görevin ailelere düştüğünü belirtti.

Uyuşturucuya başlamada aile ve arkadaş ortamının önemli olduğunu belirten Nurcihan Başkent, "Gençlerimiz aile ortamında bulamadıkları şefkat ve ilgiyi maalesef yanlış yerlerde arıyorlar. Aileler olarak bizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuğumuzu sürekli takip edeceğiz, arkadaşlarını tanıyacağız, onlara birer arkadaş gibi yaklaşıp sorunlarını dinleyeceğiz" diyerek aileleri tedbirli olmaya çağırdı

İlçe Müftüsü Recai Çetres ise, İslam dinin alkol ve uyuşturucuya bakış açısını anlatarak, "Dinimiz İslam ve diğer ilahi dinlerin hiçbirisi alkol ve uyuşturucuya iyi gözle bakmamaktadır. Uyuşturucu illeti bizim canımıza zarar veriyor, malımıza zarar veriyor, aklımızı zayi ediyor, neslimizi zayi ediyor. Bütün bunlara karşın dinin amacı nedir? Din canımızı korur, malımızı korur, aklımızı korur, neslimizi korur ve kendisini korur. Çünkü o din korunmazsa diğer dört madde de korunamaz. Ama bunun için bizim dini doğru anlamamız lazım. Biz dini doğru anlamazsak o zaman başlarız çareler aramaya. Başımıza bir sorun gelmeden önce ona karşı çözümler üretmeliyiz. Zira başımıza bir olay geldikten sonra üretilen çözümler için çok geç olunabilir. Biz dinin beş temel amacı olan canımızı korumak, malımızı korumak, aklımızı korumak, neslimizi korumak ve dinimizi korumayı başarabilirsek uyuşturucu ile mücadele edebiliriz. İlk olarak çocuklarımıza güzel örnek olacağız. Çocuklarımızın ilk örnekleri bizler olacağız. Çocuğumuza sigara ve alkol kötü deyip bizler kullanırsak olmaz. Çocuklarımız bizleri örnek alırlar. Alkol kötü diyorsak biz de kullanmayacağız. Yalan kötü diyorsak biz de söylemeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA