'Çanakkale Tanıtım Günleri' Başladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı'nı, Çanakkale'de kutlayacaklarını belirterek, "Çanakkale'de, 13-14-15 Mart'ta, Çanakkale Savaşı'na katılan, gerek bağımsızlık mücadelesi veren gerekse bizim bağımsızlığımıza kasteden ülkelerin de dahil olduğu hekimleri davet ederek, bu milletin barış, özgürlük ve bağımsızlık anlayışını dünyaya yansıtacak bir çalışmayı hep birlikte yapacağız" dedi.

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen "Çanakkale Tanıtım Günleri", Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı.

Eyüp Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan törende, Abdülkadir Katra Çanakkale Sanat Tiyatrosu, yöreye ait halk oyunları, Biga Derneği Kafkas Dans Ekibi'nin de gösteri sundu.
Etkinliğin açılışında konuşan Müezzinoğlu, bağımsızlık, özgürlük ve barışın merkezi Çanakkale'nin tanıtım etkinliğinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Türk milletinin mensubu herkesin aynı zamanda Çanakkaleli olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, Çanakkale'nin ülkenin bağımsızlığının, sevginin, hoşgörünün ve medeniyetinin merkezi olduğunu vurguladı. Müezzinoğlu, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere de aktarmak gerektiğine inandığını belirterek, şöyle konuştu:
"Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve çalışanları olarak '14 Mart Tıp Bayramı'nı bu sene Çanakkale'de kutlayalım' dedik. 100 yıl sonra da bu ruhu orada yaşatmalı ve yaşatılmasına vesile olmalı. İnşallah 14 Mart'ta, Çanakkale'de, 13-14-15 Mart'ta Çanakkale Savaşı'na katılan, gerek bağımsızlık mücadelesi veren gerekse bizim bağımsızlığımıza kasteden ülkelerin de dahil olduğu hekimleri davet ederek, bu milletin barış, özgürlük ve bağımsızlık anlayışını dünyaya yansıtacak bir çalışmayı hep birlikte yapacağız. İnşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da bu konuda bize her türlü desteği veriyorlar."
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Çanakkale Savaşları Müzesi Projesi'ne değinerek, müze için yaklaşık 3 milyon lira harcadıkları binayı, valilik ve il özel idaresinin emrine tahsil ettiklerini kaydetti.

Müezzinoğlu, "Yeter ki Çanakkale'nin ruhunu daha iyi noktaya yaşayalım" ifadesini kullandı.
Çanakkale'nin doğasını ve tarihini anlatan Müezzinoğlu, sahil, dağ ve orman turizmine sahip ilin tarı ve hayvancılıkta da zenginlikleri bulunduğunu dile getirdi.
Barış ve kardeşlik mesajları vermek istediğini ifade eden Müezzinoğlu, "Birlikten güç doğar anlayışına ihtiyacımız var. Aramıza fitne ve fesat sokmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi bozacak anlayışlara fırsat vermemeliyiz. Birlikte daha iyi ve güzel günlere koşabiliriz. Birbirimize omuz ve destek olmaya bizi mecbur kılan sorumluluklarımız var. Yarınlarımız bugünümüzden daha güzel olsun" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bazı Çanakkale milletvekilleri ve iş adamlarıyla stantları gezdi.
- Çanakkale, İstanbul'a taşındı
Feshane'de 5 Ocak'a kadar devam edecek etkinlikte, Çanakkale Savaşı özel standında savaştan daha önce hiç yayınlanmayan fotoğraflar ilk kez basına gösterildi. İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkaleli olduğunu kanıtlayan kimliğinin de stantta gösterildiği etkinlikte, şairin Bayramiç'te doğduğunun ispatı olan nüfus cüzdanı sureti vatandaşlara gösterildi. Çanakkale Müzesi de organizasyona özel "Gezici Tır"da vatandaşlarla buluştu.
Çanakkale'nin Ezine peyniri, peynir helvası, Çan seramiği, Bayramiç elması, Lapseki kirazı gibi yöresel lezzetlerinin stantların olduğu etkinlikte, Çanakkale Savaşı'na dair tarihi eşyalar da sergileniyor.
Kaynak: AA