Kar Yağışı Ormanlık Alandaki Ağaçlara Zarar Verdi

Sındırgı ilçesindeki orman alanlarda, yaklaşık 15 bin metreküp kızılçam, karaçam ve fıstık çamının, bir süre önce etkili olan kar yağışı nedeniyle zarar gördüğü bildirildi.

Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede 75 bin hektar ormanlık alan bulunduğunu söyledi.

Önceki hafta bölgede etkili olan yoğun kar yağışının, ormanlık alanlarda tahribata yol açtığını ifade eden Demir, kar eridikçe hasarın daha net ortaya çıktığını anlattı.
Karın ağırlığına dayanamayan çok sayıda kızılçam, karaçam ve fıstık çamının, kökten yıkıldığını ya da gövdelerinden kırıldığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti:
"Son yağışlarda yaklaşık 15 bin metreküp ağaç tahrip oldu. Karın ağırlığına dayanamayıp devrilen ağaçlar, bölgede yolları da kapattı. Bu ağaçlar ekipler tarafından güçlükle yoldan kaldırıldı. Müdürlük olarak ilk etapta ormanlık alanların temizlenmesi çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle Kütahya ve Kertil yolunda yol kenarı bakımlarını gerçekleştireceğiz. Yağışlarda yol kapanması gibi sıkıntı yaşamak istemiyoruz."
Demir, ekonomik değeri olan fıstık çamının bakımı, budanması, seyrekleştirilmesi konularında profesyonel ekiple çalışacaklarını belirterek, "Destek alacağımız ekip, ilçede bu işle ilgili vatandaşları eğitecek, işleri eğitimli vatandaşlar yapacak. Amacımız verimliliği artırmak. Yüzde 50 artırabilirsek başarılı olduğumuz anlamına gelir" dedi.


Kaynak: AA