'Rusya’nın Türk Cumhuriyetleri Politikası' Kitabı Çıktı

Halime Büyükgüzel’in kaleme aldığı "Rusya’nın Türk Cumhuriyetleri Politikası" adlı kitabın tanıtımı, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katılımıyla yapıldı.

'Rusya’nın Türk Cumhuriyetleri Politikası' Kitabı Çıktı

Uzun bir çalışmadan sonrA hazırladığı kitabında emeği geçen, her zaman yanında olduğunu belirttiği ve kitabın takdim yazısını yazan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye katkılarından dolayı teşekkür eden Halime Büyükgüzel, "Bu kitabım, ‘Türk Dünyası’ kavramını Türk Milleti’nin benliğine işleyen bilge insan Prof. Dr. Turan Yazgan hocamızın aziz hatırasına saygıyla ithaf edilmiştir"dedi.

"Rusya’nın Türk Cumhuriyetleri Politikası!" kitabının iki bölümden oluştuğunu anlatan Büyükgüzel sözlerine şöyle devam etti:
"Türk Milleti için hazırladığım bu kitabımın birinci bölümü, ‘Türk Dünyası’na Genel Bakış ve Çarlık Rusyası’ndan SSCB’nin dağılmasına kadar Rusların Türk dünyası politikalarından oluşmaktadır. Bu bölümde, Bağımsız Türk Devletleri, Çarlık Rusya Dönemi, Bolşevik İhtilali ve Çarlık Rusya’nın Dağılışı, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) dönemi konularına yer verilmistir. İkinci bölüm ise ‘SSCB Sonrası Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’nın Türk Dünyasına Yönelik Dış Politikası’ndan oluşmaktadır. Kitabımın bu bölümünde de Yeni Türk Cumhuriyetleri ve Uluslararası Ortam, Rus Dış Politikasını Etkileyen Ekoller, Yakın Çevre Politikası, Rus Askeri Doktrini, Bağımsız Devletler Topluluğu, SSCB Sonrası Rusya Fedarasyonu’nun Dış Politika Dinamikleri konu başlıklarıyla derin bir tahlil yaptım."
Kitabın takdim yazısını yazan ve tanıtım toplantısına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Halime Büyükgüzel’i tebrik ederek başarılarının devam etmesini ve yeni kitaplar beklediğini söyledi.

Kaynak: İHA