Burhaniye’de Kan Bağışçılarına Ödül

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kızılay’ın düzenlediği kan bağışı kampanyaları yoğun ilgi görürken, değişik zamanlarda çok sayıda kan bağışı yapan 33 kişiye ödül verildi.

Burhaniye’de Kan Bağışçılarına Ödül
Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan da, hem altın hem de gümüş madalya aldı.
Balıkesir Kızılay Kan Merkezi’nin, Burhaniye de her hafta düzenlediği kan bağışı kampanyalarında 70-80 ünite dolayında bağış yapılırken, bu güne kadar bağış yapmış olan vatandaşlara da törenle plaket ve madalyaları verildi.

Burhaniye de, 10 defa kan vermiş olan 28 kişiye bronz madalya verilirken, iki kişiye gümüş, 2 kişiye altın ve bir kişiye de onur plaketi verildi.

Yapılan açıklamaya göre, 10 kez kan verenlere bronz, 25 kez verenlere gümüş, 35 kez verenlere altın ve 45 kez verenlere de onur plaketi veriliyor. Kaymakam Osman Yenidoğan’ın altın ve gümüş madalyaları Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından verildi.

Onur plaketi alan Cengiz Turgay’ın ödülü de Kaymakam Osman Yenidoğan tarafından verildi Diğer bağışçıların ödülleri de kaymakam, belediye başkanı ve diğer davetliler tarafından verildi.

Bu arada Kızılay Kan Bağış Aracı da bağışçılardan kan topladı. Kaymakam Osman Yenidoğan ve Başkan Necdet Uysal da kan verdi. 1987 yılından bu yana kan verdiğini anlatan Kaymakam Osman Yenidoğan, “Kan ihtiyaç olduğu zaman gerçekten insanlar için hayatidir. Kan ihtiyacı olduğu zaman gerçekten onun kıymetini anlıyorsunuz. Onun için kan bağışını alışkanlık haline getirmek insanlar için, kurumlar için, Kızılay için önemli. Ülkemizin kan ihtiyacını gerçekleştirmek, acil durumlarda yalnız kan ve kan ürünlerini kana olan ihtiyacı değil, organ bağışı konusunda da gerekli duyarlılığın gösterilmesini istiyorum. 1987 yılından beri düzenli olarak kan bağışında bulunan bir insanım. Hem ilçe kaymakamı olarak burada bulunmaktan benim gibi kan bağışında bulunanlarla birlikte olmaktan mutluyum. Hem bu gün gümüş ve altın madalyayı birlikte aldım. 9 ayrı yerde çalıştığım için bağış kayıtlarına ulaşamamıştım. Sağ olsunlar Kızılay yetkilileri bunları buldular. Altın ve gümüş madalyayı birlikte aldım. Ama, bu benim mutluluğumdan öte, duyarlılık gösterenlere teşekkür ediyorum. Bütün insanları kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Onur Plaketi alan Cezgiz Turgay da, “1995 yılından beri sürekli kan veriyorum. Bronz, gümüş, altın bir de plaket. Bu gün de onur plaketi aldım. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Bütün insanları kan vermeye davet ediyorum. Kanın tek makinesi insandır. Bütün insanlara lazım. Bütün insanları Kızılay’a kan vermeye davet ediyorum. Hiç de zor değil. Tüm Kızılay’a bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi ise, “Bu gün burada çok mutlu bir olay için toplandık. İlçemizde kan bağışına müthiş ilgi var. Kan alma aracı ayda 4 defa geliyor. Her gelişinde de 70-80 ünite kan alıyor. Yıllık olarak hesap edildiği zaman 2500-3000 ünite kanı Burhaniye’den kazandırıyoruz. Kanın önemini artık herkes biliyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç halini almıştır. Bizler de şube olarak elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah, yıllık 2 milyon hedefimize vatandaşların duyarlılığıyla ulaşacağız. Ben bu konuda vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA