Dikili'de Okullar Pırılpırıl

Dikili Belediyesi ilçedeki okulları yeni eğitim öğretim sezonunda temiz ve hijyenik ortamda hizmet vermek üzere hazırlıyor.

Dikili'de Okullar Pırılpırıl

Dikili Belediyesi, ilk ve ortaöğretimde okuyan öğrencilerin 2014-2015 eğitim öğretim döneminde temiz ve hijyenik bir ortamda eğitim görebilmesi amacıyla okullarda gerçekleştirdiği örnek çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un göreve gelmesinin ardından eğitim kurumlarındaki çalışmaları periyodik olarak sürdüren belediye ekipleri yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan ilçedeki tüm okullardaki temizlik ve hijyene yönelik hizmetlerini başarıyla sonuçlandırmayı hedefliyor. Belediye ekipleri, ilçedeki tüm okullardaki sınıfları, sınıflardaki sıraları, tahtaları, öğretmen masalarını, koridorları, tuvaletleri hijyen çalışması kapsamında tepeden tırnağa temizleyip, ilaçlanmasını gerçekleştiriyor. Bununla da yetinmeyen belediye ekipleri öğrencilerin teneffüslerde okul bahçelerinde daha güvenli bir şekilde zaman geçirmeleri için okulların içinde bulunan spor alanları ile okulların etrafındaki güvenlik çitlerini yeniliyor. Ekiplerin titizlikle gerçekleştirdiği çevre temizliği, bina içi temizlik, elektrik tesisatlarının bakımı ve onarımı, bahçe etrafındaki çitlerin yenilenmesi ve boyanması gibi işlerin tamamlanmasıyla okullar çağdaş bir görüme kavuşuyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Mustafa Tosun, okullarda gerçekleştirdiği temizlik ve hijyen çalışmalarının görev sorumlulukları arasında yer almamasına rağmen belediye olarak eğitime çok fazla önem verdikleri için titizlikle gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar eğitime destek projelerimiz çerçevesinde ilçemizde bulunan tüm okullarda çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Çünkü bizim halkımıza sunmayı hedeflediğimiz sosyal belediyecilik çalışmalarımızın özünde 7'den 70'e herkese eşit ve kaliteli hizmet etme kararlılığı vardır. Bu kararlılığımızla da dün olduğu gibi bugün de, yarında tüm eğitim kurumlarımızın yanında olarak, elimizden geldiğince, imkanlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz şuanda ilçe genelindeki okullarda çalışmalarını sürdürüyor. Okullar açılmadan da, okullardaki tüm temizlik ve hijyen çalışmalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda ilçede bakımına aldığımız okulların hem bahçelerini, hem de bina içlerini hijyenik şartlarda temizliyoruz. Hedefimiz minik yavrularımızın temiz ve sağlıklı şartlarda eğitime devam etmesidir. Bu hedefimizi de mutlaka kalıcı yapacağız.”
Kaynak: İHA