Milletvekili Tüfekci, Seydişehir- Konya Çevre Yolunu İnceledi

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, KeydişŸehir- Konya çevre yolu şŸantiyesinde incelemelerde bulundu.


Tol mahallesinde çevre yolu inşŸaatının şŸantiyesine giden Milletvekili Tüfekçi ve Ak Parti İlçe BaşŸkanı Kemalettin Atalay, HELTAşž yüklenici firma sahibi Ali Helvacı'dan çevre yolu hakkında teknik bilgi aldı.

SeydişŸehir- Konya çevre yolunun önemli bir proje olduğŸunu belirten Tüfekçi, şŸunları söyledi:

"Herkes bir an önce çevre yolunun bitmesini bekliyor. SeydişŸehir- Konya duble yol olmasına rağŸmen Tol-Gevrekli mahallesi arasında 10 kilometrelik tamamlanmayan kısmı kaldı. Bu yılın sonuna kadar tamamlanacak. Sıcak asfalt ise 2015 sonunda bitirilecek. İhale bünyesinde 2 adet alt geçit, 8 adet menfez, 21 adet hemzemin kavşŸak, yapılacak yol standartı yükselecek araç hızı saatte 110 kilometre olacaktır. Bu yolda yolculuk yapan insanlarımız rahatlayacak. GeçtiğŸimiz seçimde verdiğŸimiz sözleri tek tek gerçekleşŸtiriyoruz. Projenin büyüklüğŸünü ve seçimden sonraki geçen zamanı düşŸündüm ve böyle bir projeyi başŸlatabilmek her hükümete nasip olmaz. Sayın UlaşŸtırma Bakanımıza, karayolları müdürlüğŸümüze verdikleri destekten dolayı teşŸekkür ediyorum."

Konya Karayolları Bölge Müdürü Mahmut Yıldız ise SeydişŸehir- Konya çevre yolunun çok büyük proje olduğŸunu, böylesine büyük projenin teknik yönden zaman zaman aksamalara neden olduğŸunu dile getirerek "Trafik yoğŸun olan bir yolumuz. Bu yolumuzun tamamına sıcak asfat ile kaplama yapıyoruz. 100 milyon liraya mal olacak yolda, standartlar çok yüksek olacak. Sıcak asfaltın ömrü ise 20 yıldır " dedi.

 
Kaynak: AA