107 yaşında ameliyat oldu

Manisa'nın Alaşehir ilçesi Akkeçili Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk sahibi Ümmü Aşkın (107), 3 Eylül günü evinin iki basamaklı merdiveninden düştü.

107 yaşında ameliyat oldu
akınları tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen Ümmü Nine'nin sağ kalça kemiğinin kırıldığı anlaşıldı.

Ortopedi uzmanı Niyazi Gökhan Erdem, Ümmü Aşkın'ın iyileşmesi için ameliyatın şart, ancak yaşı itibariyle riskli olduğunu anlattı.

Yakınlarının izni üzerine yaşlı kadın operasyona alındı.

Yaklaşık 3 saat süren ameliyat başarılı geçti. Aşkın, bir hafta hastanede gözetim altında tutulduktan sonra sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

İHTİYAÇLARINI KENDİSİ GÖRÜYOR'

Annesinin pekmez, yoğurt, bal gibi gıda maddelerini sıklıkla tükettiğini söyleyen Ümmü Aşkın'ın oğlu 71 yaşındaki Ali Aşkın, ihtiyaçlarını kendisinin gördüğünü, sadece hafif bir işitme kaybı yaşadığını anlattı. Doktorlara ve sağlık ekibine teşekkür eden Ali Aşkın şöyle dedi:

"Annem evin önündeki iki basamaklı merdivenden düşmüş. Ambulans çağırdık ve Acil Servis'e götürdük. Kalça kırığı teşhisi koydular. Doktor ameliyatın riskli olacağını ancak başka da çare olmadığını söyledi. Bizden imza aldılar ve annem ameliyata girdi. Şimdi sağlığına kavuştu, çok mutluyuz" dedi.