Otomobillerinin Üretiminin 50| Yılını Kutladılar

Ford Mustang kullanıcıları, otomobilin üretiminin 50| yılı dolayısıyla bir araya geldi.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğince düzenlenen organizasyonda 50 Ford Mustang kullanıcısı, İstanbul Park'taki Formula 1 Pisti'nde buluştu.
Dernek başkanı Serkan Okay, "50| yılda 50 Mustang" sloganıyla yola çıktıklarını, dünyada 10 milyona yakın üretimle kabul görmüş bir modelin 50| yıl kutlamasını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Mustang marka araçların logosunun Kızılderililer'in kullandığı vahşi ve özgür atlar olduğunu söyleyen Okay, seromonide iki atın bulunmasını, Mustanglerle atların buluşması olarak niteledi.
Türkiye'nin her yerinden Mustang ve klasik otomobil kullanıcılarını bu etkinlikte bir araya getirdiklerini vurgulayan Okay, dernek olarak bu etkinliği üstlenmekten büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi.

Etkinliğe 1966 model Mustang marka aracıyla katılan dizi ve sinema oyuncusu Şevket Çoruh ise bu etkinliklere vakit buldukça katıldığını, Mustang marka araçların dünyada yapılmış en güzel arabalar olduğunu dile getirdi. Çoruh, "Bu araçlar birbirinden güzel sanat eserleri, değerlerini yitirmiş bir kenara atılmış arabaların bu hale gelmesi çok güzel bir durum" dedi.

Klasik otomobilciler olarak "hız değil haz için" yarıştıklarını kaydeden Çoruh etkinliği düzenleyen Klasik Otomobilciler Derneğine teşekkür etti.
Mustang marka araçlar ve klasik otomobillerden oluşan konvoy, önce İstanbul Park'taki Formula 1 pistinde konvoy oluşturarak geçti. Araçların gösterisi Bağdat Caddesi'nde devam etti.
Kaynak: AA