Mersin'de 'Onarımı Bizden Okuması Sizden' Projesi

Türkiye İnsan Hakları Eğitim ve Sağlık Vakfı ve İçel Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından "Onarımı bizden okuması sizden" projesi kapsamında yaptırılan Halil Akgün İlkokulu'nun 9 derslikli hizmet binası açıldı.


İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, yarınların teminatı olan çocuklara kazandırılan eğitim yuvasının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Kalıcı olmanın hayırlı eserlerle anılmaya bağlı olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Vakıf, bu anlayışın en köklü en anlamlı kurumudur. Kendilerinden sonra maddi hayatları bitse de anılmak, ecdadın bize bıraktığı en önemli mirastır. Umuyorum ki bu okul, TİKAV yönetiminin de hem dua almalarına hem gönül kazanmalarına katkı sağlayacak. İnancımızın ve ahlakın en önemli değerleri arasında eğitim gelir. Hz Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum' öğretisinden beri eğitim, en önde olmuştur. Bilmenin yolu okullardan geçmektedir. Bu okulumuz da Akdeniz'in, İçelimizin ve geleceğimizin garantisi olan çocuklarımıza hem bilmeyi hem öğrenmeyi hem de hayatın akışında değer kazanmayı öğretecek. Bizim temel hedefimiz bu."

Güzeloğlu, okul öncesi eğitimde İçel'in Türkiye'de ilk sırada yer aldığınının altını çizerek, kentin ortaöğretimde, üniversite ve diğer sınavlarda başarılı iller arasında bulunduğunu ve TÜBİTAK'a proje hazırlamada örnek bir kent haline geldiğini aktardı.

Anne ve babalara okulu emanet ettiklerini belirten Güzeloğlu, "Lütfen okula sıklıkla gelip gidin, öğrencilerle ilgilenin" çağrısında bulundu.

TİKAV Onursal Başkanı Hamdi Akın ise sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini ve bu okulun İçel'de gerçekleştirdikleri üçüncü proje olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA