Milas'ta Çevre Kirliliği İddiası

Milas’a bağlı Avşar Mahallesi’nde makilik araziye atılan çöpler, çevre kirliliğine neden oluyor.

Milas'ta Çevre Kirliliği İddiası
Bölgedeki toprak havuzlarda ölen balıkların da alana atıldığını iddia eden mahalleli duruma müdahale edilmesini istiyor.
Milas’a yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta bulunan Avşar Mahallesi, günden güne kirlilikle mücadele veriyor. Mahalle girişinden geçen ve Güllük Körfezi’ne dökülen Acıçay yakınındaki makilik araziye uzun süredir çöp dökülüyor. Evsel atıkların ve molozların döküldüğü iki bölümden oluşan alan çevreye yaydığı pis koku ve kötü görüntüyle rahatsızlık yaratıyor. Çöplerin gece döküldüğünü iddia eden mahalleli; “Bizim mahallemiz tarımıyla, hayvancılığıyla ve toprak havuzuyla ünlüdür. Ama son zamanlarda ciddi bir kirlilik yaşıyoruz. Birçok tatil beldesine giden bir yol güzergahında bulunan mahallemizden geçenler etrafa yayılan kötü kokudan, kirlilikten rahatsız. Hayvanlarımızı otlattığımız ovaya, başka bölgelerden getirilen çöpler dökülüyor. Kimse görmesin diye çöpleri gece döküyorlar. Hayvanlarımızı otlattığımız bu ovaya çöp dökülmesi bizleri rahatsız ediyor. Çöp alanın toplatılmasını ve alanda gereken önlemin alınmasını istiyoruz.” diyerek yetkililere sesleniyor.

“ÇUVAL ÇUVAL ÖLÜ BALIK ATILIYOR”
Son zamanlarda bölgede tarla balıkçılığı üretimi yapan bazı firmaların balık ölümleri yaşadığını ve ölü balıkları Acıçay’a döktüklerini dile getiren mahalleli, çöp alana çuval çuval ölü balık atıldığını da iddia ediyor. Acıçay’da sık sık ölü balık gördüklerini belirten mahalleli; “Bölgede tarla balıkçılığıyla uğraşan bazı firmalarda son zamanlarda balık ölümleri yaşanmış. Bunları arkadaşlarımızdan duyuyoruz ve Acıçay’da da ölü balıkları gördük. Çayda atılan balıklar sürüklenip Güllük Körfezi’ne dökülüyor. Ölü balıklar usulüne uygun bir şekilde imha edilmiyor. Mahallemizdeki ovaya dökülen çöpün içinde de çuval çuval ölü balık gördük. Çevre ve insan sağlığı ciddi tehdit altında yetkililerin biran önce gereken önlemleri almalarını istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA