Gözaltına Alınan Polislerin Avukatları Adliye Önünde Açıklama Yaptı

'Paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın “yasadışı dinleme” ayağı kapsamında gözaltına alınan polislerin avukatları adliye önünde açıklama yaptı.


Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen avukatlar ve operasyonlarda serbest kalan polisler, ortak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Av. Ömer Turanlı, “Müvekkillerimiz kesinlikle cemaat üyesi, tarikat üyesi veya son dönemdeki popüler ismi ile sözde paralel yapılanma üyesi değildir. Müvekkilimiz hukuk çerçevesinde kanunları uygulayan savcı talimatları ve hakim kararlarını yerine getiren şerefli devlet memurları ve vatan evlatlarıdırlar. Ayrıca müvekkillerimiz hakkında yürütülen soruşturma kesinlikle emniyet içindeki sözde paralelcilere yönelik bir soruşturma değildir. Soruşturma esnasında ve gözaltında da bu yönde isnatta bulunulmamıştır” dedi.

Operasyonun ilk ayağında gözaltına alınıp serbest bırakılan eski İstanbul Terör Müdürü Ömer Köse ise, “Tamamen kanun ve hukuk içerisinde kalınarak yapılmış bir çalışmadan dolayı 8 gün zulüm sayılacak bir muameleden geçtik. Bunun üzerine ifadelerimiz alınmadan serbest kaldık ve bizi operasyon talimatını veren cumhuriyet savcısı tekrar yakalanma talebiyle mahkemeye müracaat etmiş. Eğer birileri bizim cezaevine girmemizden memnun olacaksa ona da ‘eyvallah’ der, gider yatarız” diye konuştu.

Kaynak: İHA