Diyarbakır-bingöl Karayolundaki Lpg Tankeri Faciası

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 21 Temmuz gecesi LPG yüklü tankerin patlaması sonucu alev alan yolcu otobüsünden ağır yaralı olarak çıkarılan ve tedavi gördüğü Ankara’da yaşam mücadelesini kaybeden Trabzon’lu polis memuru Akif Çakır memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

Diyarbakır-bingöl Karayolundaki Lpg Tankeri Faciası

Şalpazarı Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar hazır bulundu. Polis memuru, burada öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Üzümözü Mahallesi’nde ebediyete uğurlandı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunda 21 Temmuz gecesi LPG yüklü tankerin patlaması sonucu alev alan 2 yolcu otobüsü ile 1 aracın yanması nedeniyle 31 kişi hayatını kaybetmişti. Trabzonlu polis memuru Çakır, yaşanan olayda yolcu otobüsünde bulunuyordu. Görev yaptığı Diyarbakır’dan otobüsle Ardahan’daki eşinin yanına giden Çakır, kaza yapan tankerin patlaması üzerine bulunduğu otobüsün alev alması ile yanarak ağır yaralanmıştı. Olay sonrası Akif Çakır, önce Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ardından da Ankara’da bir yanık tedavi merkezinde tedavi altına alınmıştı. 14 gün sonra Çakır, dün sabah hayatını kaybetti. Yaralı 39 kişinin tedavisi ise çeşitli hastanelerde sürüyor.
Kaynak: İHA