(düzeltme) 3. Pet İstanbul Fuarı Öncesi Pet Sektörünün Temsilcileri Bir Araya Geldi

3. Pet İstanbul Fuarı öncesi evcil hayvan ürünleri temsilcileri yemekte bir araya geldi.

Ellerinden geldiğince çalıştıklarını vurgulayan Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin, "Türk pet sektörünü dünya pazarlarında temsil edebilecek bir noktaya çekmeye çalışıyoruz" dedi.


Türkiye’de gelişmekte olan evcil hayvan ürünleri pazarının ihtiyaç duyduğu profesyonel tanıtım ve pazarlama faaliyetlerini artırmayı amaçlayan Pet İstanbul Fuarı’nın bu yıl 3'üncüsü gerçekleştiriliyor. Pet İstanbul Fuarı, tamamen sektörde profesyonelliği hedefleyen ve onların bu konuda içinde bulundukları arayışa adres olmayı amaçlıyor. Fuar, yerli üreticilerin veya ithalatçıların iç piyasada daha fazla petshop, veteriner, bakım merkezleri, toptancılar, zincir market ve sanal mağazalara ulaşmalarını da sağlıyor. Ayrıca hedef kitlesine ilk elden ürün tedarikinde bulunmalarına, ürünleri hakkında bilgi aktarabilmelerine imkan veriyor. Düzenlenen yemekte bir araya gelen pet shop temsilcileri, bilgi alışverişinde bulundu. Toplantıda konuşan Pelagos Akvaryum'dan Erhan Aslan, "Bu sene Pet İstanbul Fuarı’nın daha iyi olacağını düşünüyorum. Geçen yılki fuarın bu seneye daha iyi hale getireceğini ve katılımcı firmaların daha çok olacağı fikrindeyim. Uluslararası katılımların da başlamasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda daha fazla isminden bahsedilen bir fuar olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıya Mar Kimya Veteriner Hizmetleri adına katılan Buğra Genç, "Bu fuar bize yeni müşterilerle tanışmak için çok büyük bir avantaj sağlayacak. Markamızı tanıttık, imajımızı tazeledik" dedi.

"TÜRK PET SEKTÖRÜNÜN DÜNYA PAZARLARINDA TEMSİL EDİLMESİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Ulusal Fuarcılık Genel Müdürü Selçuk Çetin ise, "Pet sektörü dünyada yaklaşık 70 milyar dolarlık bir pazar fakat Türkiye daha bu rakamların onda birine ulaşmış değil. Biz elimizden geldiği kadar Türk pet sektörünü dünya pazarlarında temsil edebilecek bir noktaya çekmeye çalışıyoruz. En azından ihracatımızı dünya genelinde çok daha yukarı çekebilecek firmaların Türk pazarına gelmesini ve onların Türk firmalarıyla tanışmasını sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Pet İstanbul Fuarı’nın bir amacının olduğunu belirten Çetin, "Pet sektörü, son yıllarda yaklaşık yüzde 25-30 olarak her yıl büyüyen bir pazar haline geldi. Pet İstanbul aslında bir amaçla yola çıktı. Sloganı da şuydu, 'Onların da ihtiyaçları var' cümlesiydi. Hedefimiz evcil hayvanlarını ve ürünlerini onlarla alakalı firmalarla bir şekilde doğru pazarda buluşturmaktır. Birçok hayvan sahibinin ihtiyaçlarını profesyonel anlamda bilemediklerini öğrenmek istediklerini fark ettik. Fuarın ilkini 2012 yılında gerçekleştirdik. 2013 yılında ikincisiyle birlikte pazar, fuar anlamında kendine bir yer edinmeye başladı.

2014 yılında ise neler olacak? Bu yıl, organizasyon bir kat daha büyüyecek. Dünya üzerinde birçok büyük firmanın temsilcilikleri fuarda stant açacaklar. Pet İstanbul Fuarı, bu yıl daha da büyüyecek, daha da iyi olabilecek bir organizasyon haline gelecek. 2015 yılında da yine ekim ayında gerçekleştirilecek. Pet sektörünün festivallerini-etkinliklerini Anadolu'da, Akdeniz Bölgesi’nde, Ege Bölgesi’nde gerçekleştirerek firmaların mevcut müşterilere daha kolay bir şekilde ulaşmalarını, onların pazarlama maliyetlerini düşürecek çalışmaların yapılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yemeğin ardından pet sektörünün temsilcileriyle birlikte toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA