Mavi Kapaklar Bu Kez Huzurevi Sakinlerini Güldürdü

Türkiye'de çok sayıda engellinin tekerlekli sandalye edinmesinde önemli rol oynayan mavi kapaklar, bu kez huzurevi sakinlerinin ihtiyaçları için kullanıldı.

Samsun'un Havza ilçesinde 2 yılda yaklaşık 3 milyon mavi kapak toplayan ayakkabı tamircisi Şemsettin Kaya, kapakları satarak elde ettiği 4 bin 600 lirayı Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezine bağışladı. Bununla yetinmeyip huzurevinin her türlü organizasyonunda yaşlıların hizmetinde bulunan Kaya, çevreye sağladığı katkı nedeniyle de ayrı bir gurur yaşıyor.
Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mavi kapaklar ile hem huzurevine destek olduğunu hem de çevre temizliğine katkıda bulunduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 milyon kapağı toplamada esnaf arkadaşları ve vatandaşların büyük katkısı olduğunu anlatan Kaya, şöyle konuştu:
"Artık halk alıştı, evinde, iş yerinde biriktirdiği mavi kapakları bana getiriyor. Ben de biriktirdiğim bu kapakları anlaştığım bir iş yerine satarak gelirini huzurevinin hesabına gönderiyorum. Kapakların toplanmasında bana yardımcı olanlara teşekkür ediyorum. Hem huzurevinde kalan yaşlı ve engellilerimiz için bir şeyler yapmış oluyorum hem de çevre temizliğine katkı sağlamaktayım. Üç milyon kapak, 5 tona yakın plastiği doğadan temizlemek demek. Bundan sonra da mavi kapakları toplamayı sürdürüp sattıkça parasını huzurevine vereceğiz."
- Huzurevi sakinlerinin sadık ziyaretçisi
Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ ise ilçeye 2005 yılında geldiğini, o tarihten bu yana Şemsettin Kaya'nın her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Kaya'nın renkli bir kişiliğinin olduğunu ifade eden Göktuğ, "Keşke bütün Havzalılar Şemsettin ağabeyimizin göstermiş olduğu alakayı gösterse. Halen bizim kurumumuzu tanımayan insanlar varken Şemsettin ağabeyimiz huzurevi için 3 milyon kapak topladı ve bizi onurlandırdı. Halkımızın kampanyaya destek vermesiyle bu rakamlar daha da yüksek olacaktır. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Aynı duyarlılığı tüm hemşehrilerimizden bekliyorum" dedi.

Huzurevi sakinlerinden Murat Kırkıl ise Şemsettin Kaya'yı uzun süredir tanıdığını, Kaya'nın sürekli kendilerini ziyaret ettiğini belirtti.

Kaya'nın huzurevinden yapılan her organizasyona katılmaya çalıştığını anlatan Kırkıl, "Eğlencelerimize katılır. Bizim için elinden gelen yardımı esirgemez. Şemsettin Bey'i her zaman yanımızda görüyoruz. Diğer değerli insanları da yanımızda görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA