Saimbeyli'de Kiraz Festivali Hazırlıkları

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, olumsuz hava şartlarından dolayı bu yıl kiraz üretiminin çok düşük olduğunu fakat halkın mutluluğu için kiraz festivalini düzenleyeceklerini söyledi.

Gökçe, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, kirazın, yöre halkının önemli geçim kaynaklarından biri olduğunu ve Adana'da bu ürünün en fazla Saimbeyli'de üretildiğini ifade etti.

Her yıl ilçede düzenli olarak kiraz festivali düzenlendiğini anımsatan Gökçe: ''Hava şartlarından dolayı bu yıl kiraz üretimi çok az ama halkın mutluluğu için kiraz festivalini düzenleyeceğiz. Bu yıl vatandaşlarımızı kendi yiyeceği kirazı bile elde edemedi. Ama yine de bu yıl festivalin 24'üncüsünü büyük bir coşku ve sevinçle kutlayacağız. Adana Valisi Mustafa Büyük başta olmak üzere kentin tüm ileri gelenleri ve tüm parti temsilcilerini festivale davet ettik'' diye konuştu.

Gökçe, 21-22 Haziran tarihlerinde 2 gün sürecek festivale Sanatçı Orhan Hakalmaz'ın yanı sıra bir çok yerel sanatçının da konser vereceğini, ilçenin tanıtımı adına da bazı etkinlikler düzenleyeceklerini dile getirdi.
Kaynak: AA