Demirci’de Evi Yanan Aileye ve Engelli Vatandaşa Sıcak Yuva

Manisa’nın Demirci İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, (SYDV) geçtiğimiz yıl çıkan yangında evleri tamamen yanan Yakup Çınar ve yürüme engelli İbrahim Arslan’ın evi onarılarak hak sahiplerine teslim edildi.

Demirci’de Evi Yanan Aileye ve Engelli Vatandaşa Sıcak Yuva

Demirci İlçesi'ne bağlı Sevinçler Mahallesi'nde iki yıl önce çıkan yangında evlerini kaybeden Yakup Çınar ile yine aynı mahallede ikamet eden yürüme engelli İbrahim Arslan’ evini sil baştan yeniden düzenleyen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı evleri sağlıklı yaşanabilir bir ev haline getirdi.

Sevinçler Mahallesi'nde yapılan törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fikret Çelik, Mahalle Muhtarı Erdal Çalı, kamu kurum amirleri vatandaşlar ile Vakıf Mütevelli Heyeti katıldı.

Törende konuşan Sevinçler Mahallesi Muhtarı Erdal Çalı, iki yıl önce çıkan yangında evlerini tamamen kaybeden Yakup Çınar ile doğuştan yürüme engelli tek başına yaşayan İbrahim Arslan’ın evlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapıldığını kaydederek, emeği geçen öncelikle Manisa Milletvekillerimiz, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin’e teşekkür ediyorum.” Dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise, mahalli seçimlerinin ardından Demirci ilçesinin Büyükşehir statüsüne geçtiğini kaydederek köylerin artık mahalle olduğunu bundan böyle ilçelerde yapılan tüm hizmetlerin mahallelerde de uygulamaya konulacağını belirtti.

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere devletin şevkat elinin uzandığını kaydetti.

Kaymakam Yalçın Sezgin, Sevinçler mahallesinde iki yıl önce çıkan yangında evlerini kaybeden vatandaşlarımızın tüm eksikliklerini tamamladık. Bugünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından yaptırdığımız bu sıcak yuvanın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugün buraya adettendir mübarek olsun diye geldik ama sizler maşallah mahalle halkı tümünüz bizleri karşıladınız. Bu birlik beraberlik örneği sizlere yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

ÖZDAĞ: “SİYASETÇİ KORKUTULURSA BİR MEMLEKETTE KALKINMA OLMAZ.”
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Siyasetçiler korkutulursa bir memlekette kalkınma olmaz. O memlekette ne okul ne fabrika olur, ne yol olur, ne baraj olur, ne kalkınma olur, ne sağlık olur hiçbir şey olmaz” dedi.

Sevinçler Mahallesi'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yaptırılan evlerin açılış töreninde konuşan Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Sevinçler mahallemizde bugün iki vatandaşımızın mağduriyetini gidermek üzere buradayız. Birisi engelli bir vatandaşımız. Hani Atalarımız güzel söylüyor ya, “Dünyada mekan, ahirette imam.” Burada dünyada iki mekanı açmak üzere huzurlarınızdayız. Bir diğeri de yangın felaketi. Allah bütün felaketlerden vatanımızı milletimizi ocaklarımızı korusun inşallah. Ama zaman zaman bunlar oluyor Devletimiz güçlü herkese el uzatıyor. Van’da deprem oluyor devletimizin eli orada oluyor, Karadeniz de ciddi şekilde yağmur felaketleri meydana geliyor devletimizin eli orada. Ama maalesef 90 yıllık bir Cumhuriyet tarihinde biz güçlü devlet olmak üzere gayret sarf ettik. Yeni yeni güçlü devlet oluyoruz. İkinci cihan harbini yaşayan Japonya, ikinci cihan harbini yaşayan Almanya Avrupa 1945 yılında 65 Milyon kişi öldü 100 Milyon kişi yaralandı. Bir ev bile ayakta kalmadı ama çok çabuk ayağa kalktılar. Bir yanda Almanya bir yanda İngiltere, Fransa, Japonya dünyanın en güçlü devletleri oldular. Ama biz olamadık. Çünkü 1946-50 li yıllarda çok partili hayata geçtik ama maalesef bu memlekette her 10 yılda bir darbe yaptılar. Siyasetçileri korkuttular ve onlara kendi isteklerini yaptırmak için büyük çaba sarf ettiler. Başbakanları astılar Adnan Menderesleri astılar. Bu memlekette altı defa gelen yedi defa giden başbakanları 1971 de bir gece yarısı evinden alıp götürdüler. 1980 de aynı şekilde dört siyasi parti liderini evinden aldılar. Siyasetçiler korkutulursa bir memlekette kalkınma olmaz. O memlekette ne okul ne fabrika olur, ne yol olur, ne baraj olur, ne kalkınma olur, ne sağlık olur hiçbir şey olmaz.

Şimdi ise milletiyle barışan tarihiyle barışan diniyle barışan bir siyasiler kadrosu bir bürokrasi kadrosu oluşmaya başladı.

Bunu 13 yıldır yapmaya gayret sarf ediyoruz. 13 yıl önce bir milyar dolar borç istemek için kapı kapı dolaşan başbakanlar vardı. Her akşam televizyonlarınızı açtığınızda bir davetsiz misafir evinize geliyordu. İMF Başkanı Koterelli bizim başbakanımız ona yalvarıyor bir milyar borç verirmisin maaşları ödemeyecek durumdaydık. 2002 yılından itibaren yeni bir iktidar yeni bir hükümet sekiz tane seçim kazanmış ve Türkiye’de 176 Milyarlık dolarlık ihracat yapmış artık köyde ne varsa şehirde de olsun, şehide ne varsa köyde de o olacaktır ve köyleri mahalle yapıyoruz diyen okul getiren, sağlık ocağı getiren, doktor getiren yol ve su getiren barajlarıyla göletleriyle hizmet getiren bir iktidar var.” Diye konuştu.

Çocuklara sahip çıkılması ve okutulması gerektiğini de vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Özdağ, “Çocuklarınızı okutun onlara sahip çıkın. Onları mutlaka okutun” dedi.

Özdağ konuşmasının sonunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evleri yapılan vatandaşlara yeni evlerinde hayırlı uğurlu oturmaları dileklerinde bulundu.

Tören sonunda Sevinçler Mahallesi Muhtarlığınca plaket takdim töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA