Balbay Açıklaması

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kalmadan ve şu an tutuklu bulunan Engin Alan caddelerde özgürce dolaşmadan kendimi özgür hissetmeyeceğim" dedi.

Balbay Açıklaması

Balbay, CHP Mut İlçe Örgütü'nün seçim değerlendirme toplantısında, Türkiye’nin daha özgür bir ülke olması ve demokrasinin yerleşmesi için mücadele edeceğini belirterek, ”Ben özgürlüğüme kavuşurken duygularımı şöyle paylaşmak istedim. Silivri’de kapılar açıldı. Birçok yurtsever özgürlüğüne kavuştu. O kapıları açan arkadaşlar sizlersiniz. Geçen zamana ve bu iktidarın bütün oyunlarına rağmen içeride olan insanların masum olduğuna inanmasaydınız ve sık sık 5 Ağustos, 13 Aralık 2012 ve 8 Nisan 2013 tarihlerindeki o büyük buluşmalara katılmasaydınız bu süreç böyle devam etmeyecekti” diye konuştu.

Yolun uzun olduğu söyleyen Balbay, şöyle devam etti:
"Demir parmaklıkların ardında en önemli şey, insanın kendisini yalnız hissetmemesidir. Dışarıda omuz omuza olduğumuz binlerce insanın bizlerin yanında olduğunu bilerek, nefes nefese olmanın gücü ile kendimizi hiç yalnız hissetmedik. Bizim gibi düşünen milyonlarca insanın var olduğunu bilmek bizi geleceğe dair hep umutlu kıldı. Sincan ve Silivri’de bizleri sık sık ziyarete gelenler oldu. Bir hapishane sözü vardır. 'Bir ziyaret yarım tahliye demektir' derlerdi. Biz içeride iken sizlerin desteğini hep yanımızda hissettik. Haksız yere hapiste bulunan tüm yurtseverler serbest kalmadan ve şu an tutuklu bulunan Engin Alan caddelerde özgürce dolaşmadan kendimi özgür hissetmeyeceğim."
Toplantıya CHP İçel Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mut İlçe Başkanı Mehmet Saydam, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: İHA