Ford Otosan 'yıldız'Çalışanlarını Ödüllendirildi

Türkiye’de otomotiv sektörünün lider firmalarından olan Ford Otosan, başarılarının mimarı olan çalışanlarını ödüllendirdi.

Ford Otosan 'yıldız'Çalışanlarını Ödüllendirildi

Türkiye’nin otomotiv sektörü liderlerinden olan Ford Otosan, markanın otomobil üretiminde lider konuma gelmesinde büyük katkı sağlayan çalışanlarını ödüllendirdi. 2011 yılında başlatılan ‘Ford Otosan Yıldızları Ödülleri, performans dönemi sonunda üstün performans notu alan, yıllık izin ve görevli izin hariç olmak üzere bir yıl boyunca fiilen çalışan, bu dönem içerisinde herhangi bir uygunsuz davranışı bulunmayan, üstün başarısı ile diğer arkadaşlarına rol model olan tüm Ford Otosan çalışanları ödüllendiriliyor. Bu yıl 3.’sü düzenlenen Ford Otosan Yıldızarı ödül töreninde ise 130 çalışan 2013 yılında gösterdikleri başarılı çalışmanın sonucunda ödüle layık görüldü.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesi Yenikent’te bulunan Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen “3. Ford Otosan’ın Yıldızları” ödül törenine, Ford Otosan ve Türk Metal Sendikası yöneticileri katıldı.

Başarılı çalışanları tanıma, takdir etme ve başarıyı ödüllendirme amacı ile hayata geçirilen “Mavi Yakalı Çalışan Ödüllendirme Sistemi” ile yapılan değerlendirmeler sonucu belirlenen 130 Ford Otosan çalışanına ödülleri Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener ve Ford Otosan yöneticileri tarafından verildi.

Ford Otosan’ın Yıldızları’na ayrıca, aileleriyle birlikte Didim’de bir haftalık tatil hediye edildi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bir önceki yıla göre ödülü hak eden çalışan sayısında yüzde 60 artış olduğunu söyleyerek şöyle konuştu: “Türkiye’nin her bakımdan bir numaralı şirketinin çalışanlarının da bir numara olacağı, olması gerektiğini kabul görerek Otosan’ın Yıldızları adını verip devreye almıştık. O gün ne kadar doğru bir şey yaptığımızı, buraya geldiğimde, özellikle de sayıları öğrendiğimde çok çok daha mutlulukla görüyorum. Siz çalışanlara ve bu konuda verdikleri emek için de sayın sendikamıza da teşekkür ederim. Kocaeli fabrikası kurulduğunda yani 2001 31 Ocak’ta il Transit banttan indiğinde buralara geleceğimizi birkaç kişi görüyordu. Onlar bize büyük bir motivasyon veriyorlardı. Onların kurduğu bu hayali 110 bin üretim kapasitelerinden 415 üretim kapasitelerine getirdik. Bugün geldiğimiz nokta da bize yetmiyor. Bizim hepimizin görevi, sizlerin, benim ve bütün çalışanların en büyük hedefinin artık bu 415 binlerin bize etmediğini kabul etmek ve bundan daha ötesine bakmak” dedi.

Törende ödül alan çalışanlara seslenen Yenigün, “Ödüllendirme kriterlerimize uygun çalışan sayımızın artması ve aldığımız olumlu görüşler bizi son derece mutlu ediyor. Bu yıl 130 çalışanımızı ödüllendirdik. Çalışanlarımızı onlara destek olan aileleriyle birlikte ödüllendiriyoruz. Ford Otosan’ın başarısının arkasında çalışanlarının kaliteli, titiz ve özverili emekleri var. Türkiye otomotiv sektöründe 12 yıldır aralıksız lider olarak, kırılması güç bir rekora çalışanlarımızla birlikte imza atıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 2013 yılında Ford Otosan fabrikasındaki çalışma performansları ve çeşitli kriterlerde dereceler elde ederek başarı gösteren 131 çalışan plaketle ödüllendirildi

Kaynak: İHA