9. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Açılış Karnavalı’nın Eskişehir Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleştirileceği bildirildi.

9. Uluslararası Eskişehir Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali Başlıyor

Konuyla alakalı yapılan açıklamada, festivalin yarın saat 13.00’te Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda gerçekleştirilecek olan açılış karnavalı ile başlayacağı ve yüzlerce çocuğun katılacağı karnavalın gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtildi.

Festivalin 25 Mayıs’a kadar süreceği ifade edilen açıklamada, “Açılış günü oyunları Hırvatistan’dan gelen konuk ekip “Mala Scene Tiyatrosunun” “Iglica” adlı oyunu ile İtalyan sanatçı Simone Romano’nun “Hop Hop” adlı gösterilerinden oluşuyor. Festival süresince, Romanya Animatie Tiyatrosu “Öcüden Kim Korkar” adlı oyununu, Ters Ağaç Kukla Tiyatrosu “Son İncir” adlı gençlik oyununu, Pınar Süt Çocuk Tiyatrosu “Süt İmparatorluğu” adlı oyununu, Fransa’nın Safran Kollektif topluluğu “Bir Sandalye Etrafında” adlı oyununu, Bulgaristan Pro Rodopi Sanat Merkezi “Çöp ve Erik” adlı oyununu, Tiyatro Tempo “Pollyanna” adlı oyununu sahneleyecek. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının “ Kırmızı Balon” adlı yeni çocuk oyununun da sahneleneceği festivalde çocuklar için ayrıca kukla yapım atölyeleri gerçekleştirilecek. 25 Mayıs tarihine kadar sürecek olan festival, 5 gün boyunca Eskişehirli minik izleyicilere birçok farklı ülkenin çocuk oyunlarını ve ilgi çekici gösterilerini izleme olanağı sunacak” denildi.
Kaynak: İHA