Sarıçam’da Köylünün Ürettiği Doğal Ürünler İçin Pazar Kuruluyor

Adana'nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı kırsal mahallelerde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ürettiği doğal ürünler belediye-özel sektör işbirliği ile düzenlenecek bir pazarda satışa sunulacak.

Sarıçam’da Köylünün Ürettiği Doğal Ürünler İçin Pazar Kuruluyor

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sarıçam’da doğal ürünlerin tüketici ile buluşması için girişim başlattı. Bu kapsamda köylünün doğal ürünlerini pazarlanabileceği yer temini yapıldı

Türkiye’nin tanınmış hekimlerinden Dr. Ömer Coşkun, doğal bitkilerin depolanması, paketlenmesi ve alımının yapılabilmesi için Sarıçam Mustafalar Mahallesine çağrı merkezi kurdu. Bu amaçla Sarıçam ilçesinin tüm mahalle muhtarları ile bu merkezde bir toplantı gerçekleştirildi

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, meclis üyeleri, muhtarlar ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sarıçam ilçe Başkanı Mehmet Koca ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda Dr. Ömer Coşkun öncelikli olarak muhtarlardan doğal ürünlerin değerlendirilmesine ilişkin bilgi aktardı. Doğal bitkilerle yapılan tedavinin önem kazandığı günümüz tıp dünyasında en çok değer ifade eden bitkiler hakkında bilgi aktaran Coşkun, köylüler için önemli bir gelir kaynağı olacak olan bu bitkilerin ekimi, dikimi, üretimi, doğadan toplanması halinde kendilerinin bu merkezde satın alacağını söyledi.

Talep edilen bitkiler hakkında da bilgi aktaran Coşkun, pazarın büyük olduğunu, istenilen ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması ve satışı haline önemli bir gelire kavuşacaklarını söyledi.

Dr. Ömer Coşkun, Belediyenin öncülüğünde çiftçilerin ürettiği gıda ürünlerinin de haftanın belirli günlerinde bu merkezde tüketiciye sunulacağını söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, köylülerin ürettiği yumurta, süt, tereyağı, peynir, zeytin, reçel, incir ve benzeri ürünlerini tüketiciye direkt pazarlamalarını sağlayacaklarını belirterek, “Çiftçimiz, ürünlerini pazarlamakta sıkıntı yaşıyor. Belediye olarak Dr. Ömer Coşkun’dan kurmuş olduğu bu merkezi haftanın belirli günlerinde sizler için tahsis etmesini istedik. Kendileri de sağ olsunlar bize bu konuda destek olacaklar. Bu merkezde kurulacak Pazar ile çiftçilikle iştigal eden tüm hemşerilerimize üretmiş olduğu ürünleri bizzat tüketiciye satma fırsatı bulacaklar” dedi.

Kaynak: İHA