Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "30 Mart'tan sonra siyaseten, ekonomi olarak her şeyimiz, istikrarımız devam edecek, hizmet kervanımız büyüyecek, hizmetler dağ gibi ülkemizin her yerinde devam edecek" dedi.

Zeybekci, Baklan ilçesinde temaslarda bulundu. Daha sonra vatandaşlara seslenen Zeybekci, Türkiye'nin büyümesinin birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

"Dünya Bankasından gönderilen bir görevlinin, ekonomi bakanı vardı. Kemal Derviş istemese bu memlekette başbakan parmağını bile oynatamazdı" diyen Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü
"Kemal Derviş istemezse o anlı şanlı başbakan yardımcıları, sağlarından sollarına dönemezdi. IMF'nin gönderdiği memur vardı, o Türkiye'ye geldiği zaman başbakan dahil bakanlar kurulunu kapının öne dizerdi, ödevlerini kontrol ederdi. 'Ben yokken ne yaptınız' diye. Eğer beğenmezse IMF'nin kredi dilimleri vardı, '750 milyon dolar, 1 milyon dolar vermiyorum' der giderdi. Türkiye böyleydi. Türkiye'yi bu hala getirdiler. Onlar istiyorlar ki kriz çıksın, faizler tavan yapsın, ekonomi yürümesin, yatırım olmasın, icraat olmasın, insanlar işini kaybetsin. Onlar istiyorlar ki, bu memlekete Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmesini istiyorlar. Türkiye'de ekonomi bakanı Denizli'nin çocuğu var, tütüncü amelenin çocuğu var. Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de. Onlara diyoruz, ne yaparsanız boş, bu memlekette kriz çıkmayacak. Bu memlekette faizler tavan yapmayacak, kur tavan yapmayacak. Üretim olacak, ihracat olacak, istihdam olacak."
- "Faiz tavan yapsın istiyorlardı"
Bakan Nihat Zeybekci, bunları söylediklerinde birilerinin huzursuz olduğuna işaret ederek, "Ne istemişlerdi, Türkiye'de faizler tavan yapsın, kurlar tavan yapsın, hiçbiri olmadı, olmayacak. Bundan emin olun. 30 Mart'tan sonra siyaseten, ekonomi olarak her şeyimiz, istikrarımız devam edecek, hizmet kervanımız büyüyecek, hizmetler dağ gibi ülkemizin her yerinde devam edecek. İçlerinden belki memleket sevdasıyla, 'iyi olacak' diyorlar belki ama siyaseten biz niye bunlar yapıyor, niye zamanında bizler yapamadık diye kıskançlık olabilir ben de onları saygı ile karşılıyorum" diye konuştu.

Türkiye'de birilerinin 17 Aralık'ta bir oyun daha oyun oynamak istediğini dile getiren Zeybekci, ancak bunda başarılı olunamadığını kaydetti.

Zeybekci, daha sonra partisinin mitingine katılmak üzere Bekilli ilçesine gitti.
Kaynak: AA