Messi'nin Çorapları Türkiye'de Dikiliyor

Çankırı’nın Şabanözü ilçesi Belediye Başkanı Ali Çapçı, “Arjantin Futbol Takımı'nın çorapları ilçemizde üretiliyor.

Messi'nin Çorapları Türkiye'de Dikiliyor
Messi’ye çorap dikmek, bölge halkımıza heyecan veriyor” dedi.


Deniz Bank’ın yayın organı olan Belediye Deniz dergisine konuşan Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapçı, Şabanözü olarak 46 ülkeye çorap ihracatı yaptıklarını söyledi.

Şabanözü’nün, dünyaya açılan sanayi hamlesinin, bölgesel kalkınma için stratejik önemde olduğunu vurgulayan Başkan Çapçı, “1999 yılına kadar sürekli göç veren ve iş sıkıntısı çeken Şabanözü'nü canlandırmak için belediyemiz öncülüğünde bir OSB kurduk. ‘Şabanözü’nde işsiz kalmayacak’ diye yola çıktık. Ancak geldiğimiz noktada istihdam açığımız oluştu. Çalıştıracak işçi bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

Başkan Çapcı, “Messi gibi dünya yıldızlarının ve Arjantin Futbol Takımı'nın çorapları burada üretiliyor. OSB dışında belediye olarak öncülüğünü yaptığımız bir patlayıcı sanayi bölgesi var, orada da 3 fabrika bulunuyor. Bu fabrikalarda da av ürünleri ve havai fişek üretiliyor. Türkiye'de ilk defa ihracat yapma şartıyla mermi üreten bir fabrikamız da bulunuyor. Kısacası Şabanözü sanayi ve ticaretiyle kendini dünyaya ispatlamış, hızlı gelişen bir bölge. Bu gelişmeler nüfusu arttırdı. Bizim ilçemizde işsizlik yok. Çevre ilçelerden gelen insanlara da istihdam sağlıyoruz. Türkiye'de işe ihtiyacı olan varsa buraya gelsin. Hala kalifiye eleman ihtiyacımız var” diye konuştu.

Kaynak: İHA