Güngören’deki Minibüs Kazasına İlişkin İddianame Tamamlandı

Güngören'de 2 kişinin ölümü ve 1 kişinin de yaralanmasına sonuçlanan minibüs kazasına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı.

Kusurlu bulunan minibüs sürücüsü Salim Dalbudak hakkında ise 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Güngören’de direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs sürücüsü üst geçitten alt yola düşmüş ve kaza sonucu 2 kişi hayatını kaybederken bir kişi yaralanmıştı. Kazanın ardından hazırlanan iddianame tamamlandı. Minibüs sürücüsü Salim Dalbudak hakkında ise 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianamede, 20 Kasım 2013'te, Salim Dalbudak'ın, 34 M 3421 plakalı araçla Eski Londra Asfaltı üzerindeki Eşref Bitlis Caddesi'nde seyrederken direksiyon hakimiyetini kaybettiği, kaldırıma çıkarak üst geçitteki korkuluk demirlerine çarptığı anlatıldı. Minibüsün devrilerek, üst geçitten düştüğü, Otogar istikametine seyreden 34 BGT 07 plakalı aracın sürücüsü Behzat Deringöl'ün, manevra yaparak üst geçitten aşağıya düşen minibüsün altında kalmaktan kurtulduğu belirtildi.

Sürücü Salim Dalbudak'ın kusurlu olduğuna dikkat çekilen iddianamede, yolcular Seyit Ali Durmaz ile Mustafa Aksoy'un öldüğü ve Ali Rıza Tüydaş'ın ise vücudunda çok sayıda kırık tespit edildiği, hayati tehlike geçirdiği ifade edildi. İddianamede minibüs sürçüşü Salim Dalbudak hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Davanın ilk duruşması Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.
Kaynak: İHA