Kadın Aday, 10 Erkek Muhtar Adayına Rakip Oldu

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesindeki Ergenekon Mahallesi'nde bir kadın muhtar adayı, 10 erkek muhtar adayına karşı seçim çalışmalarını sürdürüyor.

İlçede 20 yıldır esnaflık yapan Hatuncan Aksukızıl (57), 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Ergenekon Mahallesi'nde 10 erkek muhtar adayıyla yarışacak.
Bakkal dükkanı işleten Aksukızıl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede ilk kez bir kadının muhtar adayı olduğunu ve bunun da kendisi olduğu için gurur duyduğunu belirtti.

Oturduğu mahallede muhtarlığa aday olduğunu belirten Aksukızıl, "Ben ilçede ilk defa muhtar adayı olan bir kadınım. Erkek rakiplerim çok fazla ancak kazanacağıma inancım tamdır. Benim paraya ihtiyacım yok. Tek istediğim muhtar olup mahallemizdeki yol, su, çevre temizliği sorununu ve yapılması gereken işleri yapmak. Ben şu sözü veriyorum seçildiğimde elimden gelen her çalışmayı yapmaya gayret göstereceğim" dedi.

Yoğun bir seçim çalışması içerisinde olduğunu ve kazanmak için çok çalıştığını anlatan Aksukızıl, şöyle devam etti:
"Mahallemizde yapılması gerek çok iş var. Bende bu işlerin yapılması için muhtar olmak istiyorum. Hizmet etmeye talibim. İlçe halkı beni çok seviyor. Bundan dolayı iddialıyım. 20 yıldır esnaflık yapıyorum. Nerede neyin eksik olduğunu çok iyi biliyorum. Hangi vatandaşın evini ziyaret ettiysem hepsi beni destekleyeceğini söylüyor. Özellikle kadınlar beni destekliyor. Bu bölgelerde kadın muhtar ve muhtar adayları çok az. Bende bu kabuğu kırıp kadınların da yönetime katkı sağlamalarını çalışacağım. Kadınların bulundukları yerin yönetiminde söz sahibi olmalarını sağlayacağım."
- "Hizmet etmek beni mutlu edecek"
Mahallede 10 erkek muhtar adayının olduğunu ve bu muhtar adaylarına karşı tek kadın muhtar adayı olduğunu anımsatan Aksukızıl, şunları kaydetti:
"Bu kararı 1 yıl önce verdim. Mahallemde oturan vatandaşlara hizmet etmek beni mutlu edecek. Seçileceğime inanıyorum. Çünkü herkes beni tanıyor ve çalışacağıma inanıyor. Erkeklerde beni destekliyor. Çok farklı bir seçim çalışması yapmıyorum. Her akşam bir aileyi ziyaret edip onlara hizmet etmeye hazır olduğumu söylüyorum. Gittiğim her evde vatandaşların bana ilettikleri sorunları not alıyorum. Not aldığım konular üzerinde durup, bu sorunların çözümü için çaba sarf edeceğim. Mahalle sakinlerinden istediğim bana güvenip oy vermeleri. Allah izin verirse her sorunun üstesinden geleceğim."
Aksukızıl'ın eşi Bahattin Aksukızıl ise eşini desteklediğini ve seçimlerde muhtar seçilmesi için yapılması gereken çalışmayı yapmaya hazır olduğunu kaydetti.

İlçe sakinlerinden Hanım Aksu da Aksukızıl'ı ilçe kadınları olarak desteklediklerini söyledi.

Kaynak: AA