Galatasaray’da Şubat Ayı Divan Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü’nün Şubat Ayı Olağan Divan Toplantısı, bugün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda yapıldı.

Galatasaray’da Şubat Ayı Divan Toplantısı Yapıldı
Toplantıda konuşan Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, GS Tv'nin şifresiz yayın yapmasının mümkün olmadığını söyledi.


Galatasaray’ın Şubat Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’na Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Asal, İkinci Başkan Özkan Olcay, Yönetim Kurulu Üyeleri Mete İkiz, Aka Gündüz Özdemir, Mehmet Karlı ve Ebru Köksal katıldı.

Toplantı, Atatürk ve silah arkadaşları, Galatasaray Kulübü kurucusu Ali Sami Yen ve arkadaşları, geçen bir aylık süre içinde hayatını kaybeden divan kurulu üyeleri ve tüm Galatasaraylılar için saygı duruşuyla başladı.

Divan üyelerinin sorularını yanıtlayan Galatasaray 2. Başkanı Özkan Olcay, GS Tv'nin şifresiz bir şekilde karasal yayın yapmasının bugün için mümkün olmadığını belirterek, “GS Tv ile Digiturk arasında yapılan sözleşmenin başlangıç tarihi 26 Temmuz 2013'tür. Yalnızca reklam gelirleriyle GS Tv'nin yayın hayatını sürdürmesi mümkün değildir. GS Tv'nin şifresiz yayın yapabilmesi için ödenecek tahmini bedel 3 milyon 800 bin lira, Lisans bedeli 300 bin lira, 2 milyon lira yatırım bedeli, 1 milyon 200 bin liradır" dedi.

MEHMET KARLI: “GALATASARAY MARKASI KULÜBÜN KORUMASINDA”
Olcay’dan sonra kürsüye gelen Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Karlı, Galatasaray isminin ve markasının kulübün koruması altında olduğunu ifade ederek, “Markanın değişik tekstil kuruluşları tarafından kullanılmasına karşı bir hukuk bürosuyla birlikte çalışılıyor. Bu konuda tüm ülke genelinde sürekli takip yapılıyor” şeklinde konuştu.

“İSİM KONUSUNDA BUGÜNE KADAR DERNEKLERE KISITLAMA GETİRİLMEDİ”
Derneklerin, Galatasaray ismini kullanmalarının hukuki boyutu hakkında bilgi veren Karlı, şunları söyledi:
“Yönetim Kurulu olarak, camiamız üyeleri tarafından oluşturulduğu göz önüne alınarak, ve ticari amaç taşımadıkları bilinen bu derneklerin Galatasaray adını kullanmasına bugüne kadar kısıtlayıcı bir tavır alınmamıştır. Lakin bunla ilgili bir başvuru da yoktur. Konunun divan toplantısında gündeme gelmesinin ardından Yönetim Kurulu'nda tekrar değerlendirilmiş ve bundan sonra Galatasaray ismini kullanmak isteyen derneklerin başvuru yapmaları zorunlu tutulacak ve bu Genel Kurul'un onayına getirilecektir. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da herhangi bir derneğe daimi olarak yer verilmediğini, sadece Camia üyeleri tarafından oluşturulan bir derneğe kuruluş aşamasında geçici süre için, bulunuldu. Camiamızda çoğulculuk vardır. Birçok dernek var, bunların hepsine yer açmak mümkün olamayacaktır.”
Toplantının son gündem maddesi olan güncel olaylar ve dilekler bölümünde söz alan üyeler Mahmut Kuleyin ve Turcan Bolayır'ın konuşmalarının ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: İHA