Mobil Anaokulu Miniklerin Hizmetinde

Ordu'da özel hazırlanan otobüs köy köy gezerek, minikleri içi bilgi ve eğlence dolu mobil anaokulu ile buluşturmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığının "Çocuğun gelecek hakkı, okul öncesinde saklı" sloganı çerçevesinde uygulamaya koyduğu gezici anaokulu, ilçelerde öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.
Gittiği her ilçe, köy ve mahallede minik öğrenciler tarafından ilgi gösterilen mobil anaokullarında çocuklar bir taraftan oyuncaklarla oynarken bir yandan da el becerilerini geliştiriyor.
Birçok öğrencinin aynı anda eğitim görebildiği anaokullarında günlük eğitim 6 saat sürüyor.
Perşembe İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevki Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu'da bir süre önce hazırlanan mobil anaokulunun vatandaşların ayağına kadar gittiğini söyledi.

Özel hazırlanan otobüsün köy köy gezerek minikleri içi bilgi ve eğlence dolu mobil anaokulu ile buluşturduğunu belirten Yılmaz, uygulamadan başta minik öğrenciler olmak üzere tüm velililerin memnun olduğunu söyledi.

Hedeflerinin mobil anaokullarıyla okul öncesi eğitim almayan bütün öğrencilere ulaşmak olduğunu ifade eden Yılmaz, "Anaokulu dönemini verimli geçiren çocuklar hem ilkokulda hem de ortaokulda daha başarılı oluyor. Amacımız en ücra köşede yaşayan öğrenciye ulaşmak" dedi.

Mobil anaokulunda görev yapan anaokulu öğretmeni Hande Kaymak'ta her hafta farklı ilçe ve köyler olmaya çalıştıklarını belirterek, "Gittiğimiz yerlerde sabah 09.00'da eğitime başlayıp 14.00'te sona erdiriyoruz. Gün boyunca minik çocuklara normal bir anaokulda ne öğretiliyorsa aynısını gösteriyoruz. Bütün öğrencilerimiz hallerinden oldukça memnunlar" diye konuştu.

Kaynak: AA