Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında stratejik plan ve kurumsallaşma projesi kapsamında 2014 Teknik Destek Programı sözleşmesi imzalandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, imza töreninde, Hatay'ın Büyükşehir olması itibariyle kurumsallaşma anlamında hızlı bir yol aldığını ifade etti.

Kurumsallaşma noktasında DOĞAKA'nın teknik destek vermesine olumlu yaklaştıklarını belirten Savaş, büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı dışında yapısal ve idari yönden eksikleri bulunan diğer daire başkanlıklarının da destek alabileceğini kaydetti.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız da Hatay'ın büyükşehir olmasıyla bütün il sınırlarını kapsayan HBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın master planını oluşturmak üzere destek vereceklerini belirtti.

Yıldız, dairenin Hatay'a en sağlıklı şekilde hizmet vermesini sağlamaya çalışacaklarını ifade etti.

İmza törenine, HBB İtfaiye Daire Başkanı Fevzi Kilisli ve HBB Ulaşım Daire Başkanı Ekrem Baldıran da katıldı.

- Başkan Savaş'a ziyaret
Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarını makamında kabul etti.
Yayladağlılar Derneği Başkanı Mehmet Yalçın ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Savaş, hizmetlerin en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde yapılması için büyükşehir belediyesinin özverili bir mesai anlayışıyla çalıştığını kaydetti.

Faaliyetleri hakkında Başkan Savaş'a bilgi veren dernek üyeleri de, Başkan Savaş'ın Hatay ve Yayladağı için yaptığı ve yapacağı çalışmalardan şüphe etmediklerini belirttiler.
Savaş, ayrıca İskenderun ilçesi ve Vakıflı Mahallesi'nden gelen Ermeni cemaati mensuplarıyla görüştü.
Farklılıkların her zaman için bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Savaş, Hataylıların farklılıklarına rağmen et ve tırnak misali bütünleştiğini kaydetti.


- Ekinci Deresi'nde temizlik çalışmaları
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Ekinci Mahallesi'nde bulunan Ekinci Deresi'nde temizlik çalışması yapıldığını bildirdi.
HATSU'dan yapılan açıklamada, derede oluşan görüntü kirliliğiyle, suyun akışını etkileyen ot, balçık ve benzeri engellerin de ortadan kaldırıldığının belirtildiği açıklamada, ayrıca şu ifadeler kullanıldı:
"Dere çevresinde oturan vatandaşlarımız yapılan temizlik çalışması sayesinde kötü kokulardan da kurtarıldı. 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 1 de vincin de destek verdiği çalışmalar 8 gün sürdü. Özverili bir çalışma sonucu kısa sürede biten dere yatağı temizliği vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı."
Kaynak: AA