Erdoğan: En büyük sıkıntımız petrol ve doğalgaz

"En büyük sıkıntımız petrol ve doğalgaz konusunda dışarıya bağlı olmamız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O yüzden bizim gelişmiş ülkeler arasına girmek için üzerinde duracağımız nokta inovasyon ve inovasyona dayalı üretimdir" dedi.

Erdoğan: En büyük sıkıntımız petrol ve doğalgaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası Kapanış Toplantısı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Yeni fikirleri teşvik etmek, önünü açmak gerekiyor.

Tüketen ülkeden, üreten ülkeye ulaşmış bulunuyoruz. Ticareti yöneten konumuna gelmek zorundayız. Yetişmiş insan gücünü oluşturuyoruz.

'DENİZDEN GEÇİP DEREDE BOĞULMAK BUDUR'


Ülkemizde hala sistemli çalışma konusunda arzu ettiğimiz noktaya gelemedik. Geçmişte Avrupa fonlarından yararlanmak için çok az başvuru oldu bunun nedeni ise gerekli kurumların formları doldurup gerekli işlemleri tamamlamak konusunda yaşadığı sıkıntılardır. Denizi geçip derede boğulmak işte budur.

Günümüzde öne çıkan ülkeler bakarsanız iki unsur ön plana çıkıyor. Bunun birincisi doğal kaynaklar. İkincisi ise inovasyona dayalı ülkeler.

Türkiye maalesef zengin doğal kaynaklara sahip bir ülke değildir. En büyük sıkıntımız petrol ve doğalgaz konusunda dışarıya bağlı olmamız. O yüzden bizim gelişmiş ülkeler arasına girmek için üzerinde duracağımız nokta inovasyon ve inovasyona dayalı üretimdir.

Batı merkezli ekonomik ve siyasi düzen sadece birkaç yüzyıllık geçmişe sahiptir. Batı bilimi bugünkü bulunduğu seviyeye bizim medeniyetimizin mensubu olan isimleri takip ederek gelmiştir.