Çiğ Köfteyi Fındıkla Buluşturdu

Karadeniz'in önemli geçim kaynağı fındık, Ordu'da bir restoran sahibi tarafından çiğ köftede kullanılarak farklı bir lezzet oluşturuldu.

Daha çok tatlı ve çikolata yapımında kullanılan fındık, bu kez çiğ köfte yapımında kullanıldı. Ordu'da bir restoran işletmecisi, fındığın tanıtılması adına fındık unu ve fındık yarması ile çiğ köfte yapmaya başladı.

Bu lezzetle olumlu dönüşler alan işletmeci, fındığın farklı lezzetlerle buluşturulabileceğini düşünüyor.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde restoran işleten Celal Öztürk, AA muhabirine, fındığı farklı lezzetlerle buluşturarak daha fazla tanıtmak istediklerini anlattı.
Fındığın daha çok çerez olarak tüketildiğini ancak değişik yemek çeşitlerinde de kullanılabileceğini belirten Öztürk, "Dış piyasaya fındığı tanıtmak amacıyla çorbasını, tatlısını ve çiğ köftesini yaptık. Güneydoğu Anadolu'nun çiğ köftesini Karadeniz fındığı ile buluşturduk. Çiğ köftede et yerine fındık kullandık" dedi.

Yabancı turistlerin fındıklı çiğ köfteyi çok beğendiğini ifade eden Öztürk, özellikle kente gelen Arap turistlere fındıklı çiğ köfteyi ikram ettiklerini ve bunu farklı ülkelere gönderdiklerini dile getirdi.
Aşçı Mustafa Gündüz ise normal çiğ köftenin yapımında kullanılan et yerine fındık unu ve fındık yarması eklediklerini belirterek, bilinen çiğ köfteye göre fındıklı çiğ köftenin farklı damak tadı oluşturduğunu söyledi.

- Zirai don fındıklı çiğ köftenin fiyatını etkiledi
Aşçı Yasin Öztürk de fındığın yumuşaması için köfte yapımının 45 dakika kadar sürdüğünü aktardı.
Zirai don nedeniyle fındık fiyatının arttığını ve bu nedenle fındıklı çiğ köftenin fiyatının da bundan etkilendiğini anlatan Öztürk, "Bu sene don olayı olduğu için fındık pahalılaştı. Bundan dolayı da fındıklı çiğ köfte maliyetini yükseltti. Porsiyon fiyatı 20 ile 25 lira arasında değişiyor" diye konuştu.

Kaynak: AA