Grip hastalığında antibiyotik kullanmak doğru değil

Kışın çok yaygın rastlanan mevsimsel grip hastalığında ilaç kullanmak yerine sağlıklı beslenmek gerekir.

Grip hastalığında antibiyotik kullanmak doğru değil
Grip hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan KBB Uzmanı Seçil Uçar, gribin solunum yoluyla bulaştığını söyleyerek genelde hapşırma esnasında meydana gelen damlacık yoluyla bulaştığı ifade edildi. Uçar, gribin aslında ağır bir hastalık olduğunu belirterek hapşırık, öksürük, boğaz ağrısı, geniz akıntısı, burun akıntısı, halsizlik, kas, baş ağrısı ve eklem ağrıları başlıca belirtileri olduğunu ve grip deyip geçilmemesini gribin istirahat gerektiren bir hastalık olduğunu söyledi.

Mevsimsel gribe yakalanan hastanın antibiyotik kullanmasının doğru olmadığını belirten Uzm. Dr. Seçil Uçar, aslında gribin bir ilacının olmadığını, C vitamininden zengin yeşil soğan, pırasa, kereviz, ekinezya ve zencefil gibi gıdaları sıklıkla tüketilebileceğini söyledi.
Kronik hastalığı olanlara ve yaşlılara da grip aşısını öneren KBB Uzmanı Seçil Uçar, gripten dinlenerek kurtulabilineceğini ifade etti.

Zengin besinlerden faydalanarak yapacağımız çorbalar, vücudun daha çok suya ihtiyacı olduğu durumda tavsiye edilen yiyecektir. Grip hastalığının ilerlediği günlerde, bitki çayı, su, taze sıkılmış meyve suları da öneriliyor.
Taze sebze ve meyvelerden oluşan C Vitamini içeren besinler: Çilek, Dolmalık Biber, Papaya, Yeşil ve Kırmızı Acı Biber, Greyfurt, Kavun, Portakal, Kivi, Brokoli, Karnabahar, Taze Baharatlardan oluşmaktadır.