Konya - İstanbul YHT başlıyor

Konya - İstanbul arasında işleyecek olan Yüksek Hızlı Treni seferlerine bugün start verecek.

Konya - İstanbul YHT başlıyor
Konya - İstanbul YHT başlıyor
Konya-İstanbul arasında yolcu taşımaya başlayacak olan Yüksek Hızlı Treni, bugün yola çıkıyor. Yüksek Hızlı Tren'in açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak.

11 SAATTEN 4 SAAT 15 DAKİKAYA İNECEK
Konya-İstanbul Hızlı Tren hattının açılışının yapılacak olması nedeniyle bir takım açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Habercilik Bakanı Lütfü Elvan, iki il arasının otobüs ile 10-11 saat sürdüğünü ifade ederek yüksek hızlı olmayan trenlerle de bu yolculuğun 13 saat sürdüğünü dile getirdi. Elvan, YHT'nin Konya-İstanbul arasında günde 2 gidiş 2 de geliş olmak üzere toplamda 4 kez sefer yapacağını da sözlerine ekledi. YHT İstanbul Pendik istasyonundan 7.10 ve 18.30'da hareket edecek. Konya seferleri ise 6.10 ve 18.35'te olacak. YHT İzmit, Arifiye, Bozüyük, Eskişehir ve Konya güzergahında işleyecek.

TOPLAMDA 36 SEFER YAPILACAK
Konya-İstanbul arası işleyecek olan YHT'nin seferlere başlamasıyla birlikte toplam sefer sayısı 36'ya çıkmış olacak. Ankara-İstanbul-Ankara arasında günlük 10 sefer, Konya-İstanbul-Konya arasında günlük 4 sefer, Ankara-Konya-Ankara arasında günlük 14 sefer, Ankara-Eskişehir-Ankara arasında günlük 8 sefer olmak üzere toplam 36 sefer yapılacak.

Öte yandan erken bilet alanlar 42,5 liradan başlayan fiyatlardan bilet alabilecekler. Ekonomi tipinde tam biletle 85 lira, business tipi koltuk tipinde ise tam biletle 119 lira karşılığında seyahat edilebilirken; genç, öğretmen, TSK mensubu, 60-64 yaş, basın mensubu, gidiş-dönüş bileti alan yolcular yüzde 20 indirimli olarak, 7-12 yaş arası ve 65 yaş üstü olan yolcular yüzde 50 indirimli olarak