CHP’de merkezi otorite boşluğu var

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum’un, partiden ihracı CHP'de yeni bir krizin kapılarını araladı.

CHP’de merkezi otorite boşluğu var
CHP’de merkezi otorite boşluğu var
CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un, partiden ihracı ile bazı milletvekilleri eleştiri oklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na çevirdi.

Milletvekili Kemal Ekinci, olayları partide zafiyet ve otorite boşluğu olarak değerlendirirken, İzmir Milletvekili ulusalcı kanadın önemli isimlerinden Birgül Ayman Güler sosyal medya üzerinden attığı mesajlarda şöyle dedi:

“Parti yönetiminin politikalarını eleştirdi diye Süheyl Batum'un partiden ihracı kime neye yarar? Hukuk yoksa karar da yok.”

“Milletvekilini parti-karar organı değil, icraorganı 'tedbir'leyip ihraç ederse, milletin egemenliği partinin egemenliğine kurban edilmiş olur.”

CHP Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'un partiden ihracını değerlendirdi. Eleştiri oklarını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelten Ekinci “Süheyl Batum'u ve Emine Ülker Tarhan'ı partiye kim aldı? Şimdi onlara güle güle demek partide zafiyet yaratıyor” dedi.

Partide “Devşirmeler çarpışıyor, parti zarara uğruyor” diyen Ekinci, partide otorite boşluğu olduğunu söyledi.

Ekinci, toplumdaki popüler insanları partiye almakla ne oluyor? Ben sağ cenahtan isimlerin partiye alınmasına karşı değilim. Ama gelen isimler buraya uymak kaydıyla, şeklinde sürdürdüğü eleştirilerine şöyle devam etti:

“Bekaroğlu, diyor ki “ Ulusalcılar bu partide olduğu sürece parti iktidar olamaz.” Bu partinin ilkeleri var, önce bunu anlamaları gerekiyor. Sağdan popüler isimler partiye geldi diye, çevresindekiler hemen partiye mi katılacak? Böyle bir şey yok. Uyum konusuna gelince, madem bu isimleri alacaktın baştan bunları partinin çeşitli kademelerinde görevlendirmeliydin.”