Ümmü Sıbyan: Zifir'e muhteşem gala

Ümmü Sıbyan: Zifir’in gala gecesi Nişantaşı City’s Citylife Sinemaları’nda gerçekleştirildi.

Ümmü Sıbyan: Zifir'e muhteşem gala
Korku türü seven sinema izleyicisinin sabırsızlıkla beklediği ve 21 Kasım'da vizyona girecek olan'Ümmü Sıbyan: Zifir'in gala gecesi Nişantaşı City's Citylife Sinemaları'nda gerçekleştirildi. Tüm oyuncuların ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı gala gecesinde oyuncu dünyasından birçok ismin filme destek olduğu gözlendi.

‘Ulan İstanbul' dizisinde birlikte rol alan Caner Özyurtlu, Şebnem Bozoklu ve Kaan Yıldırım ile Alper Özyurtlu'nın ortak yapımcılığında çekilen'Ümmü Sıbyan:Zifir'in gala gecesine Ozan Güven, Şükran Ovalı, Serkan Altunorak, Demet Gül ve daha birçok oyuncu katıldı. Ozan Güven, oyuncu arkadaşlarının yapımcı olmasından dolayı destek vermek istediğini belirtti ve'Korku filmi sevmem. Durup dururken kendimi germek istemem. Ama bu filmi izleyeceğim. Fakat ışıklar açıkken' dedi.

Efe Hızır'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve gençlik-korku filmi olarak sinema tarihinde adını iyi bir yere yazdıracak olan yapımda genç oyuncular yer alıyor. Melisa Akman, Berkan Bulut, Rabia Kaya, Mustafa Kırantepe, Gizem Ayaz, Ceren Mertadam, Koray Elibol, Elçin Muslu ve Tolgar Özaltındere'nin rol aldıkları filmin gala gecesinde oyuncular da en az davetliler kadar filmi ilk kez izleyecekleri için heyecanlıydılar. Filmde bir'cin' olarak beyazperdeye yansıyacak olan oyuncu Rabia Kaya, afişteki fotoğrafının önünde gülümseyerek poz verdi. Rabia Kaya'İlk teklif geldiğinde çok heyecanlandım. Çok iyi bir makyözle çalıştık. Daha onun ilk adını duyduğumda mutlu olmuştum. Arkadaşlarımdan gelen'çok inandırıcı olmuş' tepkilerinden iyi bir iş çıkacağını anlamıştım. Değişik bir tecrübeydi benim için korku filmi setleri hep biraz zor oluyor bildiğiniz gibi. Yüksekten atlama sahnemiz çok zorluydu. Benim yükseklik korkum olduğu için biraz zorlandım tabi ama güzeldi. Filmi ben de çok merak ediyorum' dedi.

Filmde, lise son sınıfta okuyan bir grup arkadaş, mezun olmadan önce son bir çılgınlık yapmaya karar verirler. Gece okula gizlice girip öğretmenler odasına girip parti yapacaklardır. Okula kimsecikler görmeden girmeyi başarırlar. Parti başlar; çok eğlenmektedirler, ta ki içlerinden biri yıllar önce okullarında intihar eden Kevser isimli öğrencinin ruhunu çağırmayı teklif edene kadar...'Ey ahir zamanın sahipleri, bu topraklardan yaratılmışlara ses verin' diyerek ruhu çağırırlar... Başta hiçbirinin ciddiye almadığı bu ruh çağırma seansı Kevser'in ruhunun gerçekten de gelişiyle kontrolden çıkar. Kana susamış Kevser, geçmişte yaşadıklarının intikamını almak için dönmüştür.

Halk arasındaki inanca göre “Ümmü Sıbyan”, hamile kadınların korkulu rüyası olan bir cindir. Kendi bebek sahibi olamadığı için hamile kadınlara ve bebeklerine musallat olur.