'Marmaris Yeşilçam Günleri'

"Marmaris YeşŸilçam Günleri" etkinliğŸinde, Türk sineması emektarları sanatseverlerle bir araya geldi.

Marmaris'te, Türk sinemasının 100. yılı dolayısıyla Kalimerhaba DerneğŸi tarafından, "Marmaris YeşŸilçam Günleri" etkinliğŸi düzenlendi.

Bir alışŸverişŸ merkezinde Türk sinemasının başŸlangıcı kabul edilen 1924'ten bu yana geçen 100 yılın film afişŸlerinden oluşŸan serginin açılışŸıyla başŸlayan etkinlikte, yönetmen Yılmaz Atadeniz tarafından hazırlanan Muhsin ErtuğŸrul Belgeseli gösterildi.
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki söyleşŸiye de oyuncular Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz KarakaşŸ, Orsel Sonat, Yaman Tüzcet, yazar AlişŸan Birlik, yönetmenler Sami Güçlü ve ǜmit Elçi katıldı.

Gençlerle anılarını paylaşŸan sinema emekçileri, soruları yanıtladı.
- EmeğŸe saygı ödülleri
YeşŸilçam'ın 100. yıl pastasının kesilmesinin ardından düzenlenen kokteylde ise Türk sinemasında 50. yılını dolduran oyuncular Selma Sonat, Oktay Gürsel, Yavuz KarakaşŸ, Kuzey Vargın ve yönetmen Aykut Düz'e "EmeğŸe saygı" ödülleri verildi.

Etkinlikte Marmaris'te yaşŸayan ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Altan KarındaşŸ da "YaşŸam Boyu EmeğŸe Saygı" ödülünü aldı.
EtkinliğŸin özel ödül bölümünde ise sinema yazarı ve arşŸivcisi VadullahTaşŸ'a "YeşŸilçam ArşŸivcisi", sekiz yıldır aralıksız Datça Altın Badem Film Festivalini ve Ustalara Saygı Sinema Günlerini gerçekleşŸtiren Datça Belediyesi BaşŸkanı şžener Tokcan'a "Film Festivali Kenti Datça" ödülü sunuldu.
Kalimerhaba DerneğŸi Etkinlikler Koordinatörü Umur ǖzlüer, yaptığŸı konuşŸmada, Marmaris YeşŸilçam Günleri'nin, maddi değŸeri küçük, manevi değŸeri büyük desteklerle çok sesli, renkli ve etkili işŸler gerçekleşŸebileceğŸinin kanıtı olduğŸunu söyledi.

ǖzlüer, destek verenlere teşŸekkür etti.
ǜcretsiz film gösterimleri, kitap imza günleri ve sinema sohbetleri gerçekleşŸtirilecek etkinlik, pazar gecesi düzenlenecek galayla sona erecek.
 
Kaynak: AA