Akbank Private Banking'in Desteklediği Contemporary İstanbul Fuarı Açıldı

Akbank Private Banking'in 8 yıldır aralıksız desteklediği Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı törenle açıldı.

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde 16 Kasım'a kadar açık olacak Contemporary İstanbul bu yıl, 22 ülkeden toplam 95 çağdaş sanat galerisi, 3000 eser ve 650 sanatçının katılımıyla düzenlendi.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer Contemporary İstanbul ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:
"Çağdaş sanatın tüm dünyadan en önemli isimlerinin katıldığı Contemporary İstanbul'un hızlı büyümesi bizi hem mutlu ediyor, hem de gururlandırıyor. Akbank olarak, Türk çağdaş sanatının dünyaya tanıtılması ve İstanbul'un dünyanın başlıca uluslararası sanat merkezleri arasında yerini alabilmesi için Contemporary İstanbul'un yanındayız. Çağdaş sanat, yaşayan, heyecanlı, modern bir sanat türü. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde çağdaş sanata olan ilgi günden güne artıyor. Biz de önümüzdeki yıllarda çağdaş sanatın ülkemizde daha çok gelişeceğine, daha geniş kitlelerce takip edileceğine inanıyoruz."
Akbank Private Banking'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı ise açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, Akbank Private Banking'in, Türkiye'de çağdaş sanatın en önemli buluşma platformu olan Contemporary İstanbul'un ana sponsorluğunu bu yıl sekizinci kez üstlendiğine işaret etti.
Galatalı, "Çağdaş Sanat Fuarı'nı kesintisiz destekliyoruz, çünkü, yaşadığımız küreselleşme sürecinde, Türkiye'de de çağdaş sanata yönelik ilginin muazzam ölçüde arttığına tanık oluyoruz. Dünya ölçeğinde sanat pazarının oluşturulması ve para piyasalarında çağdaş sanatın söz sahibi olmaya başlamasından yola çıkarak, para piyasalarında çağdaş sanatın aldığı pozisyonu yakından izliyor ve görebildiğimiz fırsatları müşterilerimiz ile paylaşıyoruz" görüşlerini aktardı.
Bu bağlamda, çağdaş sanatın gelişmesi, yurt içi ve yurt dışında tanıtılması çalışmalarına bundan sonra da destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Galatalı, Türkiye'nin ilk özel bankacılık birimi Akbank Private Banking olarak bu konuda alanının en iyi uzmanlarıyla çalıştıklarını kaydetti.


- Fuarın "Yeni Ufuklar" bölümü Çin'den galeri ve sanatçıları ağırlıyor

Açıklamada verilen bilgiye göre, Contemporary İstanbul bu yıl "Yeni Ufuklar" bölümünde Çin'den galerilere ve sanatçılara yer veriyor.
Contemporary Istanbul'un geçen yılın en büyük yeniliği olan Plug-in İstanbul Yeni Medya Bölümü'nde, bu yıl video, yeni medya ve genel anlamda dijital sanatın bütün tarzları; ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar ikinci kez bin metrekarelik bir alanda sanatseverlere sunuluyor.
CI Dialogues konferans programı bu yıl da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini konferanslar ile bir araya getirecek. Bu yıl ikincisi gerçekleşecek Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü ve "New Horizons-Yeni Ufuklar" kapsamında konuk ülke olan Çin'den ve dünyadan koleksiyonerlerin, sanatçıların, küratörlerin katılacağı CI Dialogues konferans serisi fuar alanında gerçekleştirilecek.
Kaynak: AA