Ağrı'da Üniversite Öğrencilerinden Eylem

Ağrı'da üniversite öğrencileri bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşları için yürüdü.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler, 6 Kasım'da bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Menfiye Yünaçtı'nın fotoğraflarıyla yürüdü.
Yürüyüşe Ağrı Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.
Ağrı Dağı Öğrenci Derneği adına basın açıklaması yapan İdris Yazar, Yünaçtı'nın dolmuştan inerek yurda gitmek için yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Eski üniversite yerleşkesinin bulunduğu bölgede yoğun bir yaya ve araç trafiği olmasına rağmen hiçbir trafik önlemi alınmamıştır. Bu da arkadaşımızın canına mal olmuştur. Arkadaşımızın ailesine başsağlığı diliyoruz ve acılarını paylaşıyoruz. İhmali ve kusuru olan herkes bir an önce tedbirlerini almalı" dedi.

Ağrı Belediye Başkanvekili Nedim Erimcik de öğrencilere destek vererek, yaşamını kaybeden öğrencinin ailesine başsağlığı diledi.
Erimcik, "Allah mekanını cennet etsin. Belediye olarak projesini yaptığımız üst geçidi en kısa sürede yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: AA