Başbakan Davutoğlu Amasya'da

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Emin olun, özgüveniniz tam olsun, hiç bir şekilde karamsarlığa kapılmayın. Ankara'da tekrar fetret yaşatılmasına izin vermeyecek kadrolar var. Bizler varız. Bir daha bu topraklarda fetret yaşatmayacağız. Ne Osmanlı dönemindeki fetret gibi ne de 2002'nin hemen öncesinde dışarıya borç için el açanların dönemindeki fetret gibi" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şehir meydanındaki toplu açılış töreninde konuştu.

Amasyalılara, dünyadaki mazlumlara, Filistin'e sahip çıkmalarından razı olup olmadıklarını soran Davutoğlu, "Şimdi Kılıçdaroğlu duysun daha güçlü evet deyin, Suriye'den gelen 1,5 milyon mazluma sahip çıkmamızdan razı mısınız? Ekmeğinizi, aşınızı o mazlumlarla paylaşmaya hazır mısınız?" dedi.

"Evet" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, "Ümit ederim Kılıçdaroğlu Amasya'nın sesini duyar. Vicdanı yok ki vicdanının sesini duysun. Ama ümit ederim ki Amasya'nın sesini duyar" diye konuştu.

Davutoğlu, bunun sadece Amasya'nın değil, Güneydoğu Anadolu'nun, Gaziantep'in, Şanlıurfa'nın, Konya'nın, Rize'nin, İzmir'in, Trabzon'un sesi olduğunu ifade ederek, "Çünkü Anadolu insanı merhamet yüklüdür, şefkat yüklüdür" dedi.

Vatandaşların "Davutoğlu nerede biz oradayız" tezahüratı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Amasya neredeyse biz oradayız, Ferhat ile Şirin neredeyse biz oradayız. Şehzadelerin manevi ruhu neredeyse biz oradayız Allah'ın izniyle" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, vatandaşlara şöyle seslendi:
"Emin olun, özgüveniniz tam olsun, hiçbir şekilde karamsarlığa kapılmayın. Ankara'da tekrar fetret yaşatılmasına izin vermeyecek kadrolar var. Bizler varız. Bir daha bu topraklarda fetret yaşatmayacağız. Ne Osmanlı dönemindeki fetret gibi ne de 2002'nin hemen öncesinde dışarıya borç için el açanların dönemindeki fetret gibi. Bir daha bu milletin başının öne eğdirilmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir şekilde bu milletin onuruyla oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Onun için bir taraftan dünyanın her yerinde bu milletin ve bu al bayrağın onuru için çalışıyoruz, bir taraftan da gece gündüz hizmet için gayret sarf ediyoruz."
-Amasya'ya yeni eserler
Amasya'da 132 milyon liraya mal olan 105 eserin açılışının yapılacağına dikkati çeken Davutoğlu, yeni dersliklerin, belediye tesislerinin, Sağlık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ, üniversite ve KÖYDES'in yeni projelerinin hizmete sunulacağını anımsattı.
Heyelan sebebiyle yavaşlayan çevre yolunun en geç 2016'ya kadar bitirileceğini açıklayan Davutoğlu, Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale ve güneye doğru inecek hızlı tren hattını da yapacaklarını bildirdi.
Başbakan Davutoğlu, hiçbir yerde su ile şehrin böylesine güzel dans etmediğini, ahenkle buluşmadığını vurgulayarak, bu şehirde de İstanbul'un boğazı gibi "yalı" kelimesinin kullanıldığını kaydetti.

Bu şehrin nadide bir çiçek olduğunu, her taşını koruyacaklarını belirten Davutoğlu, şehrin kültür mirasında yer alması için çaba göstermeye devam edeceklerini, kentin iki yakasını birleştirecek tünelle doğayı koruyarak insana hizmet mantığını yerleştireceklerini, burayı kadim bir şehir olarak koruyup modern ve küreselleşmeye hazır bir şehir olarak geliştireceklerini söyledi.

Amasya'nın son 12 yılda nereden nereye geldiğinin belli olduğunu, 2006'da üniversiteyi kurduklarını, 2008'de Merzifon Havalimanı'nı açtıklarını anımsatan Davutoğlu, 2002'de 1,2 milyon lira olan toplam ihracatın bu yılın 8 ayında 68 milyon liraya ulaştığını, 56 kat arttığını bilidirdi.
Amasya'nın da bütün Türkiye gibi bereketinin arttığına işaret eden Davutoğlu, "Rahmetle başladık güneşle bitiriyoruz. Allah'ın verdiği rahmetten de razıyız sunduğu güneşten de razıyız. Amasya'dan her halükarda razıyız Allah'ın izniyle" dedi.

Yağmur altında bekleyen vatandaşlara teşekkür eden ve daha sonra açan güneşe dikkati çeken Başbakan Davutoğlu, "Nasıl bugün bunu yaşamışsak inşallah bu 2002'de doğan güneş 2023'e kadar bu toprakları aydınlatmaya ve Türkiye'yi küresel bir güç haline getirinceye kadar da bu topraklar üzerinde ışıldamaya devam edecek" diye konuştu.

Vatandaşlara, "Bu hizmet siyasetinden razı mısınız?" diye soran ve "evet" yanıtını alan Başbakan Davutoğlu, kendilerine her alandaki desteğin sürmesini istedi.
Davutoğlu, "Bu devletin çözüm süreciyle kardeşliği ama milli birlik ve dirlikle de toplumsal düzeni devam ettirmemiz için gösterdiğimiz çabalara destek vermeye devam edecek misiniz?"diye sordu ve "evet" yanıtını aldı.
"Kudretli ve şefkatli bir devletin vatandaşları olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara, yetimlere, fakirlere, gariplere sahip çıkmamızdan razı mısınız?" sorusuna da "evet" yanıtını alan Davutoğlu, konuşmasını "Biz de sizden razıyız. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah bu yoldaki gayretlerimizde yüzümüzü ak eylesin. Yol hayır, yolcu hayır akıbet hayrolur inşallah" diye tamamladı.
-Törenden notlar
Başbakan Davutoğlu eşi Sare Davutoğlu ile toplu açılış töreninin gerçekleştirileceği meydana otobüsle geldi.
Davutoğlu, konuşmasının ardından beraberindeki bakan ve milletvekilleriyle yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu, "Amasya her güzel hizmete layıktır. İnşallah daha birçok hizmete de vesile olması duasıyla ve bu taahhütle 'Allah hayırlı mübarek eylesin' diyorum. Ya Allah Bismillah" diyerek açılış kurdelesini kesti.
Toplu açılış töreni öncesinde Başbakan Davutoğlu, eğitime katkılarından dolayı Rönesans Holding Yönetim Kurulu üyesi Kamil Akın'a hediye takdim etti. Davutoğlu daha sonra platformdan inerek vatandaşları selamladı.
Tören alanında "Sayın Başbakanımız Şehzadeler Şehri Amasya'ya Hoşgeldiniz" pankartı dikkat çekerken Davutoğlu'nun konuşması "Davutoğlu nerede biz oradayız", "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" tezahüratları ile kesildi.
Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, milletvekilleri, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA