Kartepe Mahalle Konaklarına Kavuşuyor

Kartepeliler muhtarlık, sağlık ocağı, kütüphane, spor salonları, meslek edindirme kurslarının bir arada bulunacağı mekanlar olan Mahalle Konaklarına kavuşacak.

Kartepe Mahalle Konaklarına Kavuşuyor

41 Vizyon Proje çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, Mahalle Konakları’nın ilk ikisinin yer tespitini tamamladı. Maşukiye ve Derbent’in ardından diğer bölgelerde de yapılacak mahalle konakları için yer tespiti çalışmaları ise sürüyor.

Başkan Hüseyin Üzülmez’in geleceğin Kartepesini şekillendireceği ve Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından yürütülen her mahalleye bir konak projesiyle ilgili proje çalışmalarına başlandı. Kartepe Belediyesi, Mahalle Konakları ile hizmeti halkın ayağına götürme kolaylığı sağlayacak, muhtarlık, sağlık ocağı, kütüphane, spor salonları, meslek edindirme kurslarının bir arada bulunduğu mekanlar ile huzur ortamı içerisinde vatandaşa hizmet verecek.

İlçedeki mevcut binaları değerlendiren Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tasarımlarını yaptığı Mahalle Konaklarından ilk ikisini Maşukiye ve Derbent’te kuracak. Ekipler Maşukiye eski belediye binası ve Derbent Gar binasının karşısında bulunan yapıyı bu amaçla değerlendirecek. Maşukiye’de 694 metrekare ve Derbent’te de 142 metrekare alanda kurulacak konakların proje çalışmaları başladı.

Proje koordinatörlüğü diğer bölgelerde de yapılacak mahalle konakları için yer tespiti çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak: İHA