Bina Altlarında Lastikçi Olmasın Talebi

Apartmanların altında lastikçilerin olması bina sakinleri ile çevredeki binalarda kalanları tedirgin ediyor.

Bina Altlarında Lastikçi Olmasın Talebi
Lastikçilerin sanayi siteleri ya da müstakil bir binada olması gerektiğini belirten vatandaşlar, yangın çıkma ihtimali ve çalışma esnasında çıkan ses kirliliğinden rahatsız olduklarını belirtiyor.

İstanbul’un birçok yerinde bina altlarında lastikçilerin bulunduğunu ve gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirten Bahadır Ertuğrul adlı vatandaş, şöyle konuştu: “Biz, bina sakinleri olarak bu durumdan çok rahatsızız. Bazı binaların çevresi yeşille donatılırken bazı binalarda bu imkan bulunmamaktadır. Bizim apartmanda da böyle bir imkan yok. Hiç olmazsa binamızın önü temiz olsun istiyoruz. Lastikçi, her gün 10-15 civarında lastiği dışarı koyuyor. Kendisini tatlı dille ikaz ediyoruz. Lastikçi bizi karşılık vermeden dinliyor sonra tekrar bildiğini okuyor.”
Çevredeki bir binada oturan Ayşe Kayalı da, bu görüntünün hiç hoş olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Lastikçinin çalışırken çıkardığı ses bizi çok rahatsız ediyor. Gündüz vakti bile seslerden dolayı huzursuz oluyoruz. Bu işyerlerinin cadde kenarları ve sokak aralarında olması yanlış. Yetkililer, bu duruma neden el atmıyor anlayamıyoruz. Yan binada olmamıza rağmen etkileniyoruz. Misafirlerimiz gelirken lastiklerin arasından geçmek zorunda kalıyor. Belediye yetkilileri ve İstanbul Valiliği’nden bu konuda bir tedbir alınmasını istiyoruz.”
Leman Köşk adlı bir bayan ise Bahçelievlere yeni taşındığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen günlerde basında bina altında ekmek üretiminin yasaklandığına dair haberler çıktı. Bu durum sevindirici. Yıllar önce de tüpçülerin olması yasaklanmıştı. Bu durum lastikçiler ve benzeri işyerleri için de geçerli olmalıdır. Gece lastik dolu işyerinde yangın çıksa ya da teröristler camı kırıp içeri ateş atsa ne olacak. Biz bundan tedirginiz. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA