2. Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali

2. Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali için Van’da bulunan sanatçıların onuruna yemek verildi.

2. Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali
Petonya Peyzaj’da düzenlenen yemeğe birçok ünlü sanatçı ve ressam katıldı.

Yemek sonrasında bir açıklamada bulunan Ressam Ali Akdemir, Van’ı ziyaret eden, Van için emek vermeye gelen ressamları, yazarları, sinema sanatçılarını ve rejisörleri ağırladıklarını belirterek, “Onları onurlandırmak amacıyla düzenlediğimiz bu yemekte, Van’ı seven dostlar olarak buradalar. Onlar ilde meydana gelen depremi unutturmak için maneviyat kazandırmak için buradalar. Van halkının yanında olduklarını söylüyorlar. Filipinler, Kırgızistan, Bulgaristan ve Rusya’dan sanatçı dostlarımız var. Onların memnun kaldığını umuyorum” dedi.

2. Van Gölü Film Festivali için dünyanın değişik ülkelerinden Van’a gelen ressam, sinema sanatçılarını ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Petonya Peyzaj sahibi Halit Bitik ise, temennilerini bu tür etkinliklerin daha da ileriye götürülmesi olduğunu söyledi.

Vanlı olarak bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Bitik, “Van’ımızı, buram buram tarih kokan kentimizi ve misafirperverliğimizi dışarıdan gelen insanlara tanıtmak amacıyla elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Çünkü biliyoruz ki onlar gittikleri yerlerde burada gördüklerini anlatacaklardır. İlimizin tanıtımında önemli olan bu tür organizasyonlarda Van’ın diğer iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının da buna destek vermeleri gerekiyor. Bir bayram havası içerisinde geçen bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“HALKIN FESTİVALE İLGİSİ AZ”
2. Uluslar Arası Van Gölü Film Festivali için Van’da olan ünlü sinema sanatçısı Serap Aksoy ise, Van halkının festivale olan ilgisinin az olduğunu belirterek, “Van heyecan verici bir şehir olduğu için gelmek istedim. 11 tane film seyrettik. Fakat halkın ilgisinin zayıf olduğunu gördüm. Festivaller daha profesyonel anlayışlarla yapılmalı. Sinema ile insanları buluşturmak için daha çok çalışmak, daha çok emek vermek lazım. Yoksa insan kendi kendine festival yapmış olur” dedi.

Festivali konuk bakımından da zayıf bulduğunu ifade eden Aksoy, “Festivalde en önemlisi seyirci ile sinemayı buluşturmak. Festivallerin temel amacı bu. Bu konuda tanıtım mı eksik kaldı ya da Van halkı sinemaya karşı çok mu uzak bunu anlayamadım. Belki de çok dizi seyrettikleri için sinemaya zaman ayırmıyorlar” ifadelerini kullandı.

Sinemaların klimasız oluşunun da festivale olumsuz yansıdığını dile Getiren Aksoy, “Filmleri izlerken çok terler döktük. Seyirci, sanatçı ve filmleri eğer birleştirirseniz festival, başarılı bir festival diye adlandırılır. Bunun içinde daha çok çalışmak lazım” şeklinde konuştu.

Bir haftadır kaldıkları Van’da güzel anlar yaşadıklarını ve Van’ın tanıtımında güzel adımların atıldığını belirten sinema sanatçısı Dilber Doski de, “Başlangıçlar her zaman büyük şeylerin yaratıcısıdır. Umuyorum daha güzel şeyler olacak. Bu organizasyonda yer aldığım için herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program havai fişeklerin atılması ve hatıra fotoğrafların çekilmesi ile son buldu.
Kaynak: İHA