Kurtiz'i dostları uğurluyor

Usta aktör Tuncel Kurtiz için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi.

Kurtiz'i dostları uğurluyor
Kurtiz'e veda etmek için bütün sevenleri oradaydı. Törenin ardından Kurtiz alkışlar ve gözyaşlarıyla uğurlandı ve salondan çıkarıldı.

Törene Tuncel Kurtiz'in eşi Menend Kurtiz ve oğlu Mirza Kurtiz ile CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tarık Akan, Kıvanç Tatlıtuğ, Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Melek Baykal, Menderes Sabancılar, sanatçı Leman Sam, Şeval Sam ve Demet Akbağ gibi bir çok sanatçı katıldı. Salonun tamamı dolduğu görülürken, tören saat 11.00'de başladı. Tuncel Kurtiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, törene katılanlar uzun süre Tuncel Kurtiz'i alkışladılar.

Ayşen Bölükbaşı'nım piyano dinletisinin ardından, Tuncel Kurtiz'in hayatını anlatan kısa videosu izlettirildi. Sunum yapan sanatçı Ayla Algan da, törene katılanların kağıtlara Tuncel Kurtiz ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmalarını belirterek, bununla ilgili kitap çıkaracaklarını söyledi. Kısa süren törenin ardından sanatçılar ve yakınları Kurtiz'in tabutu omuz vererek, cenaze aracına götürdü. Alkışlar eşliğinde Tuncel Kurtiz'in cenazesi araca kondu. 77 yaşında vefat eden Tuncel Kurtiz cenazesi yarın öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Balıkesir'de toprağa verilecek.