Balıkesir, Büyükşehir İçin Taksim Ediliyor

Balıkesir'de büyükşehir yasasına göre bir süre önce başlayan tasfiye ve paylaştırma işlemleri devam ediyor.

Balıkesir, Büyükşehir İçin Taksim Ediliyor
20 ilçedeki tüm taşınır ve taşınmazlar ile hak alacak ve borçlar vs. komisyon kararı ile Bakanlıklara ve Büyükşehir Belediyesine veya bağlı kuruluşlar ile ilçe belediyelerine devrediliyor.

Balıkesir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Büyükşehir çalışmalarını sürdürüyor. Bugün, Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam başkanlığında oluşturulan komisyonda; İl Defterdar Vekili Yakup Yıldırım, İl Mahalli İdareler Müdürü Mehmet Akif Çıblak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vekili Mehmet Gökçek, Kadastro İl Müdürü Nedim Çolpan, İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürü Ayhan Arık ile ilgili belediye başkanları bulunuyor. Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu ilk etapta Balıkesir mülki sınırları içerisinde yer alan ve 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile tüzel kişilikleri kaldıracak köyler ve belde belediyeleriyle ilgili çalışmaları ifade ediyor.

HERŞEY BÜYÜKŞEHİRE DEVREDİLİYOR
Buna göre, Balıkesir'in 20 ilçesindeki köy ve beldelerinin personeli ile her türlü taşınır ve taşınmaz mallarının, hak alacak ve borçlarının komisyon kararı ile ilgilisine göre; Bakanlıklara, Büyükşehir Belediyesine veya bağlı kuruluşlarına ve ilçe belediyesine devri ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından 2013 yılı sonuna kadar sırasıyla; İlçe Belediyeleri tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devredilecek hizmetlerle ilgili devir işlemleri ile daha sonra İl Belediyesi ve İl Özel İdaresinin devir tasfiye ve paylaştırmaya konusundaki işlemlerinin Komisyonda görüşülerek karara bağlanması ve devir işlemlerinin sona erdirilmesinin planlandığı bildirildi.

Kaynak: İHA