Ezine'de Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı

Ezine İlçe Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği faaliyetleri kapsamında, Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı gerçekleştirdi. Camikebir Mahallesindeki bir kahvehanede yapılan toplantıda emniyet ekipleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla biraraya geldi.

İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kılıç, toplantıda, vatandaşları hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para olayları ve telefon dolandırıcılığı gibi konularda uyardı, bu olaylara karşı alması gereken önlem ve tedbirler konularında bilgi verdi.

Vatandaştan, böyle bir durum karşısında hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayarak, ihbarda bulunmasını isteyen Kılıç, polisin bu tip ihbarları anında değerlendirdiğini ve olaylara hızlı müdahalede bulunduğunu söyledi.

Hırsızlık olaylarına karşı ev ve iş yerlerinde gerekli tedbir ve önlemlerin alınması uyarısında bulunan Kılıç, halkın özellikle pazaryeri, bankalar, otogar gibi kalabalık yerlerde, hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Kılıç, "Gerekli önlem ve tedbirlerle hırsızlık olayları azalacaktır. Telefonla aramalarda kendilerini polis veya asker olarak tanıtarak, para isteyenlere itibar etmeyin. Polis veya asker, vatandaşlardan hiç bir surette para talebinde bulunmaz. Bu toplantıları her ay düzenli olarak diğer mahallelerde de düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Muhtar ve mahalle sakinleri de bu sorunların yanı sıra ilçede karşılaştıkları diğer olumsuzluklar konusunda şikayet ve taleplerini dile getirdi.

Kaynak: AA