Ege Besyo'nun Gurur Tablosu

Ege Üniversitesi (EÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu 2012-2013 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar Kampüs Kültür Merkezi’nde (MÖTBE) gerçekleştirildi.

Ege Besyo'nun Gurur Tablosu
18. dönem mezuniyet töreni yüksekokulun tanıtımı ile başladı.

Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol açılış konuşmasında geleceğin genç sporcularından neler beklediğini şöyle ifade etti: “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul üyelerinden biri olarak aranızdayım. Sizler aldığınız eğitim ile yalnızca spora dair yeteneklerinizi geliştirmekle kalmadınız. Bu uzun eğitim maratonunda sizler, aynı zamanda Mustafa Kemal’in de ifade ettiği gibi “Fikri hür, vicdanı hür” gençler olarak yetiştiniz. Sizleri tebrik ederim.”
EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, birçok mezuniyet törenine katıldığını, ancak hiç bu kadar coşkuyla İstiklal Marşı’nı okuyan gençleri bir arada görmediğini söyledi.

Prof Dr. Kirazlı, “Akla, bilime inanan gençlerin, Ege Üniversitesi’nin 57 yıllık tecrübesinden en doğru şekilde faydalanmalarından mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, yüksekokulu derece ile bitiren öğrencilere plâketlerinin verilmesi ile devam etti. Okul birincisi olan Serap Abaz’ın konuşması izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Törenin en dikkat çeken etkinliklerinden biri de yüksekokula kazandırdığı ödüller ile tanınan antrenör Emine Kutluay yönetimindeki Estetik Jimnastik grubunun yaptığı gösteri oldu. Törenin sonunda Antrenörlük, Spor Yöneticiliği ve Spor Öğretmenliği bölümlerinden mezun olan öğrenciler hep bir ağızdan sporcu yemini etti.

SPOR ENGEL TANIMIYOR
Törende bedensel engellilere örnek olacak başarılara imza atan ve üstün yetenek ödülü sayesinde üniversiteli olan Haktan Özünver de mezuniyet coşkusunu yaşadı. Hayattaki engellere karşı yüksekokulu özveri ve başarı ile tamamlayarak Spor Yöneticiliği Bölümü’nden mezun olan Özünver’e, Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ve Prof.Dr. Rana Varol tarafından onur ödülü verildi.

Kaynak: İHA