Suriyeli Gençler Acılarını Futbolla Unutuyor

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Malatya'daki konteyner kente yerleştirilen Suriyeli gençler, düzenlenen futbol turnuvasıyla acılarını unutmaya çalışıyor.

Merkeze bağlı Fatih köyünde kurulan ve Beydağı Konaklama Tesisi adı verilen konteyner kentin Sosyal Faaliyetler ve Tesisler Sorumlusu Atilla Kölük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteyner kentte kalan 6 bin 500'ü aşkın Suriyelinin adeta cehennemden çıkıp geldiğini söyledi.

Suriyelilerin yaşadığı acılara dikkati çeken Kölük, "Acılarını unutabilmeleri, serbest zamanlarını iyi değerlendirebilmeleri yönünde bir nebze de olsa katkıda bulunmak amacıyla 165 Suriyeli gençten oluşan, toplam 16 takımlı bir futbol turnuvası organizasyonu yaptık" dedi.

Maçların konteyner kentteki futbol sahasında yapıldığını kaydeden Kölük, "Hem oynayanlar, hem seyirciler çok büyük zevk alıyor. Turnuvalarımız haftanın her günü, bir ay boyunca devam edecek. Karşılaşmalar saat 16.00-19.00 saatleri arasında oynanıyor. Biz de onlara biraz da olsa yardımcı olmaktan dolayı çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Turnuvada yer alan İyad Hamadi,konteyner kentte boş vakitlerinin olduğunu belirterek, futbol karşılaşmalarının zamanlarını değerlendirmeleri açısından çok iyi olduğunu söyledi.

Maçların çok güzel geçtiğini kaydeden Hamadi, ülkesinde de futbol oynadığını belirterek, "Futbol acılarımızı hafif de olsa unutturuyor. Ailemle Humus'tan geldim. Amcamın oğlu savaşta şehit oldu. Bunun üzerine annemi ve kız kardeşlerimi yanıma aldım. Memleketimizden kaçtık. Türkiye'ye sığındık. Şu anda hayatımızdan çok memnunuz" diye konuştu.

İdlib'den gelen Ahmet Dabuli de amcasının oğlunu iç savaşta kaybettiğini dile getirerek, "Türkiye bize kucak açtı. Halimizden çok memnunuz, teşekkür ederiz" dedi.

Dabuli, "Böyle faaliyetler, hafif de olsa Suriye'de başımızdan geçen olayları unutturuyor. Çok şükür eğleniyoruz" diyerek, turnuvayı düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA